• 18/05/2024

Boechout plaatst elf ‘Babbelbanken’ verspreid over heel het dorp

BOECHOUT – Op initiatief van de Seniorenadviesraad (SAR) heeft Boechout een aantal banken in de gemeente omgedoopt tot ‘Babbelbanken’. Zo willen ze het sociale contact in de gemeente versterken en echte ontmoetingsplaatsen creëren.

De coronacrisis heeft de laatste maanden het sociale leven door elkaar gehaald. Een simpel babbeltje met elkaar slaan, is niet meer zo simpel. Daarom heeft de Seniorenadviesraad het idee gelanceerd om ‘Babbelbanken’ te introduceren. In samenwerking met de gemeente werden verschillende banken omgedoopt tot ontmoetingsplekken.

Seniorenconsulente Erna Vanwesenbeeck: ‘In ons dorp zijn er heel wat mensen die gezelschap kunnen gebruiken, maar niet weten waar ze dat kunnen vinden. Ook zijn er veel mensen die wat tijd en aandacht willen geven, maar het niet aandurven om zomaar op iemand af te stappen. Daarom heeft de seniorenadviesraad het idee van de ‘babbelbanken’ gelanceerd. Een bank is dé ideale plek is om een gesprekje te voeren en elkaar gezelschap te houden.’

De ‘babbelbanken’ kan je herkennen aan de sticker. Je vindt er één op het Jef Van Hoofplein (achter de bibliotheek), achter het gemeentehuis, op de Zilverenhoek (met zicht op de Sfinksweide), op het kruispunt van de Lange Kroonstraat met de Heuvelstraat, in de Frans Segherstraat (aan het spoor), op het kruispunt van de Arckenhovelaan met de Vosstraat, op het kruispunt van de Kapelleveldstaat met de Alexander Frankstraat (aan de steen), aan de kerk in Vremde, in de Weverstraat, in de Lindelei (aan het begin van de Boechoutveldweg) en op het einde van de Millegemweg.

Vanwesenbeeck: ‘We hopen dat mensen de weg naar de babbelbanken vinden. De korte wandeling naar de bank doet deugd. Bovendien kunnen mensen elkaar zo in de frisse buitenlucht en coronaproof ontmoeten. Als ieder zich aan een zijde van de bank zet, kan je op een veilige afstand met elkaar praten. Kom er dus allemaal gezellig bij zitten.’ (EM / Foto Gemeente Boechout)

 

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten