• 18/07/2024

Boechout: knip in Stoofstraat en Kunstendag voor kinderen op 15 november

BOECHOUT – De gemeente Boechout wil minder doorgaand verkeer in de Stoofstraat. Er komt een knip ter hoogte van het kruispunt met de N10. De werken starten morgen.

Dirk Crollet (CD&V), schepen van Openbare Werken: ‘De Stoofstraat is een smalle straat en de bermen worden er al jaren stuk gereden. Het voortdurend opvullen van de putten langs de rijweg verhindert een mooi bermbeheer en zorgt ervoor dat het water niet meer weg kan. Daardoor vriest de rijbaan bij temperaturen onder nul stuk.’

Rudi Goyvaerts (PRO Boechout & Vremde): ‘Bovendien kampt de Stoofstraat met sluipverkeer. Het gaat vooral om autoverkeer dat van Lier komt en richting Wommelgem rijdt, en omgekeerd. Tellingen geven aan dat amper vijf procent van het verkeer tijdens het spitsuur plaatselijk verkeer is. Zo’n elf tot dertien procent van de weggebruikers rijdt er ook sneller dan 50 kilometer per uur. Deze lokale wegen en landbouwwegen zijn niet voorzien op zoveel verkeer en daarnaast wordt er veel gefietst. Grotere wegen zijn beter geschikt voor de doorstroom van verkeer en meestal voorzien van gescheiden fietspaden.’

Goyvaerts: ‘We maken van de gelegenheid gebruik om de Stoofstraat in te richten als een fietsstraat en ze krijgt een roodbruine toplaag. De Stoofstraat is immers een belangrijke fietsas: ze ligt op een lokale fietsroute, staat op de fietsknooppuntenroute en vormt een verbinding richting de Vinkenstraat en de fietsostrade. In de toekomst zal je in de Stoofstraat dus geen fietsers mogen inhalen en mag geen enkele weggebruiker er sneller rijden dan 30 kilometer per uur.’ Voorafgaand aan deze beslissing heeft de gemeente overleg gehad met de stad Lier. De gemeente bekijkt ook samen met het Agentschap Wegen en Verkeer hoe de oversteekplaats op het kruispunt met de Stoofstraat en de N10 veiliger kan worden ingericht.

Op zondag 15 november organiseert de gemeente allerlei activiteiten tijdens Kunstendag voor Kinderen. Voor het eerst werkten de bib, de academie en Theater Vooruit een gratis programma uit: een eigen t-shirt bedrukken, een les muziek volgen, een blik werpen achter de schermen van Theater Vooruit …

Samen met het gezin kunnen ze onder meer op privé-ontdekkingstocht achter de schermen van Theater Vooruit. Aan de hand van zes miniworkshops maken ze kennis met de loge, het podium, de regie … Een unieke kans om plekken te bezoeken waar je normaal gezien niet mag komen.

Maar dat is niet alles. In de Boechoutse bib kunnen kinderen van vier tot zeven jaar met oude boeken hun eigen fantasiewereld bouwen onder professionele begeleiding van Coccolarte vzw. In de academie krijgen kinderen van zes tot negen jaar dan weer initiatielessen muziek, woord en dans onder begeleiding van de leerkrachten van het SAMWD Lier en kinderen van acht tot twaalf jaar kunnen samen met de leerkrachten van het SASK Lier een wit t-shirt bedrukken zodat ze met een uniek kledingstuk naar huis gaan.

Burgemeester Koen T’Sijen (PRO Boechout & Vremde): ‘We vinden het belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd al kennismaken met kunst in al haar vormen. Daarom organiseren we opnieuw Kunstendag voor Kinderen, dat dit jaar ook volledig gratis is. In deze bijzondere periode willen we kinderen de kans geven om alles even te vergeten en zich uit te leven tijdens het dansen, zingen, muziek maken,…’ De activiteiten vinden plaats in de bib, Theater Vooruit en de academie. Per activiteit worden verschillende sessies georganiseerd doorheen de dag. Je moet vooraf inschrijven. Bekijk het volledige programma via www.boechout.be/kunstendagvoorkinderen. (EM / Foto Gemeente Boechout)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten