• 21/06/2024

Boechout huldigde zijn sporters tijden het ‘Feest van de Sport’

BOECHOUT – Vrijdagavond werden in Boechout de trofeeën voor verdienstelijke sporters uitgereikt. Het ‘Feest van de Sport’ ging door in ‘Sportpark Sneppenbos’. Voor de verkiezing van de sportlaureaten konden de Boechoutenaren de afgelopen weken hun stem uitbrengen voor de categorie van grandioze trainer, super sportvrijwilliger, sympathieke sportbende, sportieve nieuwkomer en fenomenale sporter.

Hoofdpunt van de viering was de bekendmaking van de ‘Fenomenale sporter’ van het jaar. Hiervoor kon gestemd worden op de volgende vier kandidaten:

Tim De Saeger (25 jaar) nam voor de eerste keer deel aan de Special Olympics Wereldspelen in Berlijn en won een gouden medaille in het wielrennen.

Julie Van Reet (14 jaar) mocht in 2023 België vertegenwoordigen op het EK Optimist zeilen in Griekenland.

Sofie Jaeken (18 jaar) is gymnaste en werd vorig jaar al gehuldigd voor haar zilveren medaille op het wereldkampioenschap acrogym voor jongeren. In 2023 nam ze, samen met haar teamleden Mirte en Lauren deel aan haar eerste Europees kampioenschap acrogym bij de senioren. Het trio won maar liefst drie keer goud!

Siemen Van Camp (22 jaar) heeft de loopmicrobe meer dan te pakken! In 2023 werd hij 21ste op de Antwerp Ten Miles (2de bij de U23). Hij maakte zijn debuut op de marathon van Berlijn waar hij finishte in 2 uur, 37 minuten en 33 seconden. Bovendien won hij, samen met twee vrienden (waaronder wielrenner Alec Segaert) de Triatlon Challenge Almere-Amsterdam waar hij uiteraard het lopen voor zijn rekening nam.

Het bijna onmogelijke deed zich voor: twee kandidaten kwamen ex aequo als winnaar uit de stembus. Zowel Tim De Saeger als Sofie Jaeken mochten uit handen van burgemeester Koen T’Sijen (PRO Boechout-Vremde) en schepen voor sport Rudi Goyvaerts (PRO Boechout-Vremde) de trofee in ontvangst nemen.

Tim De Saeger was bijzonder tevreden met zijn verkiezing: ‘Ik had het niet verwacht. Ik hoop dit jaar nog iets te winnen’ Tim’s mama Kaat licht verder toe ‘Internationaal behaalde hij goud op de Wereldspelen, die om de vier jaar worden gehouden. Het is vanaf nu al stilletjes aan werken om op de volgende editie van die wereldspelen aanwezig te kunnen zijn. Tim zal wel deelnemen aan wereldbekerwedstrijden en Belgische kampioenschappen, waar de G-sporters hun wedstrijd mogen betwisten tussen die van de dames-elite en heren-elite. Verder hebben de G-sporters hun circuit waar een twintig à dertig wegwedstrijden worden georganiseerd. Veldritten staan ook op het agenda. Zij hebben dus wel wat competitie-mogelijkheden.’

Sofie Jaeken vertelt: ‘Ik had verwacht dat Tim De Saeger het zou gehaald hebben. Hij verdiende het terecht. Maar ik ben toch tevreden met de uitslag van vanavond. De acrogym-prestaties die wij in 2023 met onze ploeg haalden waren wél verhoopt, maar drie maal goud winnen hadden wij zeker niet verwacht. Voor het EK had ik een blessure opgelopen en daardoor hebben wij maar 5 weken kunnen trainen. In 2024 nemen wij met dezelfde ploeg weer deel aan de Worldcup, terug in Polen, en ook aan het WK. Dit WK zou in maart plaats hebben in Israël maar door de toestand aldaar gaat dat niet door. Men zoekt nog naar een nieuwe locatie, maar die is nog niet bekend. Wij blijven met dezelfde ploeg verder werken, zeker tot aan de World Games in de zomer van 2025.’

 

Eerder op de avond werden nog vele Boechoutse sporters voor hun prestaties in de bloemetjes gezet en werden volgende laureaten verkozen:

Laureaat ‘Grandioze Trainer’ werd Simon Beirens. Deze voetbaltrainer van Boechoutse VV traint al meer dan 12 jaar enkele jeugdploegen. Hij verloor ooit zijn hart aan de U6-ploeg. 10 jaar bleef hij het ploegje volgen, en nu, na 10 jaar training aan dezelfde kinderen, is deze ploeg nu kampioen geworden gij de U15. 

Laureaat voor ‘Super sportvrijwilliger’ werd Christel Van den Broek. Christel zet zich als vrijwilliger in om blinde en slechtziende mensen te begeleiden in de skisport. Op de vraag of de sporters die ze begeleid haar aanwijzingen met een gerust hart volgden, antwoordde zij kort en krachtig: ‘zij hebben er ‘blind’ vertrouwen in’.

Fietsploeg ‘The Flying B’s’ werd laureaat in de categorie ‘Sympathieke sportbende’. Een puike prestatie omdat deze club voor jonge dames en heren die graag fietsen nog maar één jaar bestaat.

Lander Torfs werd verkozen als ‘Sportieve Nieuwkomer’. Deze elfjarige turner traint zowat 8 uur per week. Als ambitieuze gymnast neemt hij deel aan wedstrijden in toestelturnen, trampoline en airtrack en traint mee op C-niveau.

Sven Van den Abbeele was presentator van dienst op dit ‘Feest van de Sport’.

Ivo VAN DE KORPUT

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten