• 21/06/2024

Boechout huldigde sportlaureaten van 2021

BOECHOUT – In Boechout werden de sportlaureaten van het afgelopen jaar bekendgemaakt. Sportschool Spartans Academy, SGOLA-trainer Paul Thys, sportvrijwilligster Vicky Van Der Goten en balletdanser Matteo Beeckman gingen met de hoofdprijs aan de haal. Ook de zestienjarige Sofie Jaeken werd gehuldigd. Zij won met haar team zilver op het Wereldkampioenschap acrogym voor jongeren.

 

De gemeente Boechout en de sportraad vierden tijdens de Feestweek van de Sport de sportlaureaten van 2021. Het waren de Boechoutenaren zelf én de vakjury die bepaalden wie van de twaalf genomineerden de hoofdprijs wonnen. Rudi Goyvaerts (PRO Boechout & Vremde), schepen van sport: ‘Meer dan 1 600 mensen hebben hun stem uitgebracht bij de publieksenquête. En ook de leden van de sportraad, de leden van sportregio Midden-Provincie en de sportlaureaten van vorig jaar mochten als vakjury hun stem uitbrengen. Zo kwamen we uit bij vier knappe sportlaureaten.’

 

In de categorie ‘fenomenale sporter’ ging de gemeente op zoek naar inwoners die een opvallende sportprestatie hadden neergezet. En dat is wat je op z’n minst kan zeggen van de achttienjarige Matteo Beeckman. Hij zit op de Koninklijke Balletschool van Antwerpen waar hij 30 uur per week klassiek en hedendaags ballet volgt. Het afgelopen jaar werd hij bovendien uitgekozen om naast zijn schoolopleiding ook mee te doen met Opera Ballet Vlaanderen in het stuk ‘Giselle’.

 

Corona of niet, heel wat sportclubs zorgden ervoor dat hun leden toch konden blijven sporten. Dat deed ook sportschool Spartans Academy. Ze zette alles op alles om, ondanks de strenge coronamaatregelen, toch op een veilige manier te kunnen blijven trainen. Opgeven stond niet in hun woordenboek en dus trotseerden ze alle weersomstandigheden en bleven ze te allen tijde samen plezier maken.

 

In Boechout zijn er duidelijk heel wat goede trainers. De titel ging uiteindelijk naar Paul Thys. Hij sloot zich al op twaalfjarige leeftijd aan bij SGOLA. Nu, vele jaren later, is hij er als trainer nog steeds een vaste waarde. In zijn actieve jaren groeide Paul Thys uit tot één van de grootste atleten van ons land. Tot tweemaal toe mocht hij zelfs deelnemen aan de Olympische Spelen. Ook het Belgisch record op de 3 000 meter steeple heeft hij twee keer scherper gesteld. Na 69 selecties voor de nationale ploeg, twaalf Belgische kampioenstitels en een zilveren medaille op het EK zette Paul op 36-jarige leeftijd een punt achter zijn eigen sportcarrière. Sindsdien traint hij zowel de snelle als de minder snelle SGOLA-lopers, altijd met evenveel enthousiasme.

 

Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde binnen sport. Winnares Vicky Van Der Goten is vrijwilliger bij voetbalclub Sporting Vremde en bij Spartans Academy. De clubs kunnen altijd op haar rekenen, ze geeft les aan kinderen, organiseert kinderkampen, helpt mee waar het kan … Kortom: ze is een onmisbare super sportvrijwilliger in Boechout. Ook de zestienjarige Boechoutse Sofie Jaeken werd tijdens deze Feestweek van de Sport in de bloemetjes gezet. Afgelopen weekend werd ze, samen met haar team, tweede op het Wereldkampioenschap acrogym voor jongeren in Azerbeidzjan. Onder het grote internationale deelnemersveld turnde Sofie, samen met haar teamleden Mirte en Lauren, een fantastische oefening. Ze behaalden 28,650 punten. Enkel Azerbeidzjan deed beter.  

 

Fotoreportage Ronny MULLENS

 

 

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten