• 15/10/2024

Bisschoppenhofpark kreeg aanplantingen, stad zorgt voor regenponcho’s

DEURNE – In januari startten de opfrissingswerken in het Bisschoppenhofpark in Deurne. In die eerste fase nam de groendienst de smalle zone tussen de Gallifortlei en de kleuterschool onder handen. De aanpassingen zijn ondertussen afgerond en bezoekers genieten van de nieuwe aanplantingen en het aangepaste meubilair en infrastructuur.

Dit parkgedeelte voldoet aan de hedendaagse verwachtingen, heeft een andere aanblik en ook verschillende diersoorten kregen een eigen plekje in dit groengebied. Door de plantenborders aan de zijkanten en het toevoegen van extra struiken, blijft de ecologische waarde van het groen behouden voor vogels en kleine zoogdieren. De nieuwe plantvakken met vaste planten aan de verbrede ingang in de Deken Jozef De Meusstraat, geven het geheel veel meer kleur en trekken bijen, vlinders en andere insecten aan. De bijen vinden spontaan hun weg naar het nieuwe bijenhotel.

Aan de kleuterschool ligt er een nieuwe picknickzone met banken en ook op andere plaatsen in het park zijn extra zitbanken geplaatst. In de nieuwe parkweg, tussen de Gallifortlei en de kleuterschool, nam de groendienst de haag onder handen en de gezonde bomen bleven behouden. Tot slot werd er ook een voetbalveldje in kunstgras aangelegd zodat kinderen naar hartenlust een balletje kunnen trappen. Door de opfrissingswerken oogt dit deel van het park veel mooier, zodat iedereen kan genieten van een aangenamer stukje Deurne. Maar dit is nog niet alles. Gefaseerd, per jaar, pakt de groendienst het hele park aan. De zone rond het kasteel krijgt een nieuw uitzicht in het plantseizoen 2022-2023 (najaar ’22 – voorjaar ’23).

Ook al is hij volgens de kalender pas halfweg, nu al is zeker dat de zomer van 2021 de geschiedenis ingaat als een natte jaargang. De frequente regenval inspireerde de toeristische dienst van de stad voor een leuk hebbeding, passend bij het kwakkelende zomerweer. De volgende weken zullen 10 000 Antwerpse regenponcho’s in stadskleuren en met bijpassende iconografie uitgedeeld worden onder bezoekers aan de stad.

In Antwerpen plaatsten meer dan 600 horecaondernemers terrassen, vaak uitgebreider dan voorheen en een groot aantal voor het eerst.  Dat grote aantal past in de relance van het horecaleven, waarbij het stadsbestuur de reglementen voor het plaatsen van terrassen versoepelde en de versnelde procedures leiden tot extra aanvragen.  Koen Kennis (N-VA), schepen voor toerisme en middenstand: ‘We kunnen van een succes spreken. De stad ziet er feestelijk uit met die terrassen, geapprecieerd door toeristen, bewoners en ondernemers. Dit komt de beleving in de stad ten goede, ondanks het minder goede weer. Niemand hoeft weg te blijven omdat het regent. Om dat duidelijk te maken delen we 10 000 ‘pintjesponcho’s’ uit in de stadskleuren en bedrukt met Antwerpse handjes en symbolen die aangeven dat je in onze stad terecht kan voor een natje en een droogje op onze terrassen – weer of geen weer.’ De stad deelde de eerste poncho’s uit aan toeristen die onder een grijze hemel selfies namen bij het standbeeld van Brabo (op de foto Isabo en Evelyn uit Nederland). De bulk van de poncho’s zal de volgende weken verdeeld worden op verschillende Antwerpse evenementen. Volgende maand is dat op de Antwerp Pride (van woensdag 11 tot zaterdag 14 augustus), Jazz Middelheim (van vrijdag 13 tot maandag 16 augustus) en het Cultuurweekend (zaterdag 28 en zondag 29 augustus). (EM / Foto Stad Antwerpen)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten