• 21/04/2024

BIN Centrum Herentals is 44ste Buurtinformatienetwerk van Politiezone Neteland

HERENTALS – Burgemeester Mien Van Olmen (CD&V),  Pieter Hendrickx – waarnemend korpschef van Lokale Politie Neteland – en de zes coördinatoren van het nieuwe buurtinformatiewerk (BIN) in het centrum van Herentals ondertekenden vanavond in zaal Meier van het stadsarchief (Molenvest 19)  het charter voor het nieuwe BIN.

Het is meteen de start voor het dertiende BIN in Herentals. De leden ontvangen morgen het eerste testbericht. Vanaf dan is het BIN actief.

Met dit dertiende BIN heeft Herentals nu twee BIN’s voor handelaars en elf voor particuliere inwoners.

Het nieuwe BIN komt er immers op initiatief van de bewoners van het centrum van Herentals.

Om te voorkomen dat er straten uit de boot zouden vallen, hebben deze keer het stadsbestuur en de politiezone wel zelf de straten gekozen die deel zullen uitmaken van deze BIN.

Met maar liefst 91 straten gaan zes geëngageerde coördinatoren aan de slag. De coördinatoren staan in voor de organisatie en opvolging van de dagelijkse werking.

Ze beheren de ledenlijst en zijn het aanspreekpunt binnen het netwerk voor de politie en het stadsbestuur. Inwoners kunnen bij hen terecht met vragen over de werking of om lid te worden.

Politiezone Neteland telt morgen 44 buurtinformatienetwerken met meer dan 5 200 leden. Een buurtinformatiewerk is een mooi voorbeeld van samenwerking tussen inwoners, de politie en het lokaal bestuur.

Dit project van burgerparticipatie toont dat de inwoners van Herentals (en heel de politiezone) geëngageerd zijn en zich graag willen inzetten voor de veiligheid van hun eigen werk- en woonomgeving. Communicatie, participatie en preventie staan in dit project voorop.

Op de website van de politiezone Neteland www.politie.be/Neteland

kunnen inwoners via het tabblad ‘Buurtinformatienetwerk’ onder ‘Vragen’ nakijken tot welk BIN ze behoren.

Daar vinden ze meteen ook de contactgegevens van de coördinatoren. Wie nog geen lid is, kan zich via zijn coördinator aansluiten. Inschrijven kan ook met het online formulier op  dezelfde website. (EM)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten