• 24/06/2024

BimSem en De WEGwijzer zijn Schoonste Scholen van Mechelen

MECHELEN – Secundaire school BimSem en Basisschool ‘School met de Bijbel De WEGwijzer’ zijn de winnaars van het meerjarenproject Afvalarme School 2025 in Mechelen.

IVAREM stimuleert hierbij scholen om te werken rond de thema’s afvalpreventie, duurzaam leven en klimaatverandering met ‘propere planeten’. Dit project heeft als doel om scholen te stimuleren om te werken rond de thema’s afvalpreventie, duurzaam leven en klimaatverandering met ‘propere planeten’.
Scholen kunnen ook zelf duurzame initiatieven ondernemen en
kunnen dit doen door bijvoorbeeld het verminderen van de papierconsumptie, hergebruik van materialen en het uitschakelen van apparaten na gebruik.

BimSem en De WEGwijzer behaalden respectievelijk 40 en 39 propere planeten door inspanningen rondom recycling, afvalvermindering en duurzaamheid. In totaal hebben er negentien Mechelse scholen deelgenomen en de uitdaging volbracht.

Afvalarme School 2025 is geïnitieerd door IVAREM in 2015 en sindsdien hebben veel scholen met succes deelgenomen. De titel van Schoonste School welke gewonnen werd resulteert in 500 euro extra ondersteuning voor de winnende scholen.
Meer info op de website van IVAREM:

www.ivarem.be/afvalarme-school-2026.

Foto’s stad Mechelen

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten