• 15/07/2024

Bikeaid Brasschaat tegen kanker, toonmomenten Academie Noord, huisstijl Schoten ingetrokken

BRASSCHAAT – Bikeaid is al vijftien jaar actievoerder in de strijd tegen kanker met als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen ter ondersteuning van het kankeronderzoek. Dit mocht niet ongezien voorbij gaan.

 Ronny Augustyns: ‘Met Bikeaid.be strijden we tegen kanker op onze manier: met de fiets. Zo maken wij van onze passie een missie en doorkruisen onder het moto ‘Cancel Cancer’ Vlaanderen, om kanker uit het wiel te rijden.’ Doorheen de jaren trapten al meer dan 1 300 fietsers voor Bikeaid tegen kanker. Met de opbrengst van de acties is meer dan 700 000 euro bijgedragen voor het kankeronderzoek. Kom op tegen Kanker lanceert op zaterdag 9 september een nieuwe actie ‘De Col op voor Kom op tegen Kanker’, een pittige beklimming van de Col des Saisies in de Franse Alpen. Voorwaarde voor deelname is een bijdrage van 2 000 euro voor het kankeronderzoek.

Voor Bikeaid, begonnen met Tsernobyl – Brussel, een symbolische rit van 2 400 kilometer, de ideale gelegenheid om in dit jubileumjaar een nieuwe uitdaging aan te gaan. Op zondag 3 september zal een team van tien fietsers in zes dagen de 940 kilometer tussen Brasschaat en Les Saisies overbruggen om vervolgens op 9 september de Col de Saisies één of meerdere keren te beklimmen. Augustyns: ‘Met deze fietstocht wil Bikeaid wielerliefhebbers motiveren om samen de strijd tegen kanker aan te gaan, want samen kunnen wij kanker klein krijgen.’ Met de kick-off meeting ging deze actie officieel van start. Info: www.bikeaid.be.

 Academie Noord sluit deze maand een rijkelijk gevuld schooljaar af met een aantal toonmomenten en tentoonstellingen. De gemeentelijke academie voor beeldende kunsten Brasschaat/Stabroek vierde dit jaar haar 60-jarig bestaan met tal van evenementen. De traditionele kers op de taart blijven echter de eindtentoonstellingen. Iedereen is welkom om het werk van de leerlingen van zes tot 106 jaar te komen bewonderen.

 *PROGRAMMA: Eindexpo Brasschaat, zaterdag 24 en zondag 25 juni  van 10 tot 17 uur. Deze expo toont het jaarwerk van alle graden en opties . Locaties: Antverpia en de ateliers Beeldhouwen en Keramiek.

*Eindexpo Stabroek, zondag 18 juni van 10 tot 17 uur (proclamatie om 14 uur). Locatie ‘t Heuveltje, Waterstraat 39 Stabroek.

  *Laureatenexpo vierde graad/specialisatie, van zaterdag 17 tot en met zondag 25 juni. Locatie De Garage, Ploegsebaan 51, Brasschaat. Weekends van 10 tot 18 uur, weekdagen 14 tot 18 uur. De tentoonstellingen zijn allen vrij toegankelijk. Info: www.academie-noord.be

 Vorige week lanceerde gemeente Schoten een nieuwe huisstijl voor het lokaal bestuur waaronder ook een logo.

 Burgemeester Maarten De Veuster (N-VA): ‘Het lokaal bestuur is vorig jaar gestart met dit project met de bedoeling een uniforme communicatiestijl uit te werken. We hebben momenteel een diversiteit aan logo’s, kleuren, lettertypes…  Dit project wilde door een uniforme huisstijl verbinding en eenheid creëren tussen alle diensten van het lokaal bestuur.

We beschouwden dit project voornamelijk als een intern project en hebben de impact van een nieuw logo op de bevolking onderschat. Een logo moet verbinden en als het dat niet doet heeft het geen enkele zin. We gaan dus opnieuw in overleg met het communicatiebureau en sturen het logo terug naar de tekentafel. We stellen hen de vraag  rekening houdend met de vele opmerkingen die we ontvingen, om opnieuw aan de slag te gaan. Wij gaan onze inwoners na de zomer betrekken en hopelijk verschillende voorstellen kunnen voorleggen. Het is nooit de bedoeling geweest om het wapenschild noch de vlag te wijzigen.’  (EM / Foto Bikeaid)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten