• 19/05/2024

Bijna 2 000 kinderen voor scholenveldloop in Park Spoor Noord, promo voor park & rides

ANTWERPEN – Maar liefst 1 960 kinderen van elf scholen uit Antwerpen-Noord namen vanochtend deel aan de scholenveldloop in Park Spoor Noord. Na afloop kregen ze een appel en een sportieve klasfoto.

Kinderen van het eerste tot het zesde leerjaar liepen in verschillende groepen afstanden aangepast aan hun leeftijd.

Onder begeleiding van BVAC (Beerschot Vrienden Atletiek Club) werd er gelopen op een parcours van 600 of 1 000 meter, en dit aangemoedigd door een speaker en muziek.

Charlie Van Leuffel (N-VA), districtsschepen voor sport: ‘De focus van onze jaarlijkse scholenveldloop ligt niet op winnen maar wel op fair play en samen sporten.’

‘Voor zo’n 2 000 kinderen uit ons district is het ook een leuke, eerste kennismaking met lopen en atletiek.’

‘Elke deelnemer is een winnaar. Daarom mag elke klas na afloop voor de camera in onze fotozone, en krijgen alle klasgenootjes een lekker stukje fruit om na te genieten van hun mooie prestatie.’

Op vrijdag 6 oktober organiseren district Antwerpen, district Wilrijk en BVAC een tweede scholenveldloop op de Wilrijkse Plein op het Kiel. Meer dan 1 000 leerlingen uit zes scholen uit de buurt geven dan het beste van zichzelf.

Sinds kort krijgen gebruikers van de navigatie-app Flitsmeister een melding over de Park and Ride (P+R) opties wanneer ze een bestemming in de stad Antwerpen ingeven. Die adviseert hen om gebruik te maken van een P+R op hun route als dat sneller is of de reistijd niet significant verhoogt.

Met dit testproject willen de stad en Lantis het gebruik van deze parkeerplekken rondom Antwerpen verder stimuleren.

In het kader van het Europese project SCALE-UP heeft Be-Mobile in samenwerking met stad Antwerpen en Lantis een extra functie ingebouwd in zijn routeplanner Flitsmeister.

Wanneer iemand nu een reis naar Antwerpen plant met de routeplanner en er een goed P+R alternatief beschikbaar is, ontvangt die persoon vooraf een pop-up scherm met het voorstel om daar te parkeren.

Als ze dat voorstel accepteren, krijgen ze de route naar de gekozen P+R. Op het einde van de trip komt opnieuw een pop-up, die verwijst naar de routeplanner van Slim naar Antwerpen om de reis vanuit de Park and Ride verder te zetten, bijvoorbeeld met het openbaar vervoer of deelmobiliteit.

Gebruikers die de P+R’s binnenrijden krijgen bovendien een korte bevraging over hun ervaringen, wat zal helpen om de P+R-ervaring verder te verbeteren.

Koen Kennis (N-VA), schepen voor mobiliteit: ‘Wie zich informeert voor hij naar Antwerpen komt, zal sneller en makkelijker op z’n bestemming zijn. Dat is ‘slim naar Antwerpen.’

Op deze manier willen stad Antwerpen, Lantis en Be-Mobile het gebruik van de Park and Rides verder stimuleren. Voor de reizigers kan dit op drukke momenten richting Antwerpen een tijdswinst betekenen. Verder moeten ze geen zoektocht voeren naar een parkeerplaats, en betalen ze slechts één euro voor een volledige dag parkeren op de P+R.

De test met de nieuwe notificatie loopt in eerste instantie tot eind januari. De resultaten worden geëvalueerd. Een overzicht van alle P+R’s in en rond Antwerpen vind je hier  

(EM / Foto Cary PAESCHHUYS )

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten