• 19/06/2024

Bijna 150 000 inentingen in ELZ Pallieterland, 93% gevaccineerden in Baldemore

LIER – Tot nu toe zijn er 147 786 vaccins gezet in ELZ Pallieterland. Momenteel hebben 1 477 personen een vaccin actief geweigerd omdat ze het niet willen, 48 personen omdat er een medische contra-indicatie is én 581 personen omdat ze al gevaccineerd waren toen ze een uitnodiging ontvingen (bijvoorbeeld prioritaire zorgverleners).

Inwoners van Berlaar, Duffel, Lier, Nijlen of Ranst die nog niet gevaccineerd zijn kunnen tijdens enkele vrije inloopmomenten in vaccinatiecentrum Pallieterland terecht. Preregistratie is niet nodig, maar je moet wel je identiteitskaart meenemen. Er wordt een eerste prik Pfizer gegeven op zaterdag 28 augustus tussen 12 en 15 uur voor iedereen ouder dan twaalf jaar. De tweede prik volgt drie weken later. Voor Johnson & Johnson zijn er prikmomenten op vrijdag 27 augustus en vrijdag 3 september, telkens tussen 19 en 21 uur voor iedereen ouder dan achttien jaar. Met één prik ben je volledig gevaccineerd.

Op donderdag 30 september gaan de deuren van vaccinatiecentrum Pallieterland dicht zodat het Liers Cultuurcentrum zijn normale werking terug kan opstarten. Nog niet gevaccineerd? Maak nog snel je afspraken voor je vaccinatie. Je hebt een laatste kans voor je eerste prik op woensdag 8 september en de laatste kans voor je tweede prik op woensdag 29 september. Maak je afspraken online (kijk op je uitnodiging hoe je dit doet) of op tel. 03 8000 410.

De vaccinatiegraad voor 18-64-jarigen bedraagt 90,96 procent voor een eerste dosis, 86,95 procent is volledig gevaccineerd. Bij de 65-plussers is dat respectievelijk 96, 28 procent en 95,07 procent. Wanneer we de volledige bevolking van ELZ Pallieterland bekijken, kreeg 80,90 procent minstens één dosis en is 73,59 procent volledig gevaccineerd.

Ongeveer twintig procent van de inwoners van ELZ Baldemore (Balen, Dessel, Mol en Retie), die een ‘tweedekans’-uitnodiging ontvangt, legt ook effectief de afspraken voor vaccinatie vast. Intussen krijgen heel wat inwoners hun tweede prik in het vaccinatiecentrum en laten ‘nieuwe’ twaalfjarigen zich vaccineren. Dit laat de vaccinatiegraad stijgen naar 93,27 procent bij de achttienplussers en 92,72 procent bij de twaalfplussers.

Het vaccinatiecentrum zet in op het toedienen van tweede prikken. Tieners die in de tweede helft van augustus twaalf jaar worden, ontvangen op dit moment geen uitnodiging voor vaccinatie. Ze kunnen zich wel registreren op www.vaxlist.be en maken via die weg een grote kans om – na hun verjaardag – snel gevaccineerd te worden.

Vanaf half september stuurt men opnieuw uitnodigingen uit naar ‘nieuwe’ twaalfjarigen die nog niet gevaccineerd zijn. Men nodigt hen uit voor een eerste prik in de tweede helft van september en een tweede prik half oktober.

De Interministeriële Conferentie Volksgezondheid (IMC) besliste om een extra vaccin aan te bieden aan personen met verminderde immuniteit. Meer info vind je op www.laatjevaccineren.be. Het vaccinatiecentrum ontving nog geen instructies over de exacte timing of de praktische organisatie hiervan. Van zodra er meer duidelijkheid is, informeren ze de inwoners. (EM / Foto Gemeente Mol)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten