• 23/06/2024

Bij deze activiteiten kan je je dit weekend gaan verwarmen

BOECHOUT – De voorbije dagen kon je hier al verschillende activiteiten ontdekken die dit weekend plaatsvinden. Ook nu zit de evenementenkalender in onze provincie overvol. Laat de vrieskou niet aan je hart komen en trek erop uit. Hier alvast enkele ideetjes:

*NIJLEN: Naar goede gewoonte organiseert Cantemus een kerstconcert en het wordt een dubbele editie. Cantemus zingt morgen om 20 uur en op zondag om 10 uur in de kerk van Bevel. Info en reservatie: www.cantemus.be.

In de Sint-Pauluskerk in Nijlen is er zaterdag vanaf 20 uur dan weer een kerstconcert van het pop-upkoor smArt to SING. Ze brengen actuele liedjes en klassiekers in sfeervolle arrangementen. Info en reservatie: https://www.eventbrite.be/e/kerstconcert-2022-in-nijlen-van-pop-up-popkoor-smart-to-sing-tickets-479874265847.

Theater Bank Vooruit brengt ‘Goudje en de heldere maan’ op zondag om 10.30 uur in Gemeenschapscentrum,’t Dorp in Kessel . De opbrengst gaat naar woonzorgproject Amikoj. Tickets via https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfKE0ilmRMJ2Vw1ESnWrarPYgJlu_ter16f1KI13rRZsapWvw/viewform

*KALMTHOUT: Morgen kan je gaan schaatsen op de vennen in de Kalmthoutse Heide. Het gemeentebestuur en de veiligheidsdiensten zetten daarvoor het licht op groen. Wie zich vandaag al op het ijs wil begeven, kan zich naar de ondiepe Putse Moer begeven. Vanaf morgen is het schaatsen ook toegelaten op het Stappersven. Er worden stewards ingezet op het ijs. Zij houden, net als Politie Grens, zaterdag en zondag, een oogje in het zeil.

In het tuin van het Arboretum wonen kabouters. Normaal verstoppen ze zich maar deze winter mag je mee op stap. Neem een kaboutertje en volg de kabouterwegwijzers in de tuin. Zie je een rode kaboutermuts, dan is het tijd voor een spelletje of een opdracht. Ideaal voor kinderen tussen vier en tien jaar en hun familie. Je kan de zoektocht (zie foto) doen vanaf morgen tot en met zondag 8 januari van 10 tot 17 uur. Info en tickets: https://www.arboretumkalmthout.be/kalender.html. Op dezelfde locatie en tijdens dezelfde periode kan je naar Avocado/Design voor zaad. In 2020 moest deze tentoonstelling één dag na de opening alweer sluiten door het losbarsten van de coronacrisis. Nu is hij voluit te bewonderen in een nieuwe opstelling in het Vangeertenhof van Arboretum Kalmthout.

*BEERSE: Park Tempelhof vormt hét decor voor een warm kerstterras. Morgen en zaterdag wordt het terras feestelijk geopend. Op het programma staan winterse animatie en knutselworkshops, een hobbybeurs in het Koetshuis en foodtrucks. Het Kerstterras is tijdens het openingsweekend geopend van 14 tot 23 uur. Dagelijks staat een vereniging achter de toog. Je bent welkom tot en met zondag 8 januari. Info: www.uitinbeerse.be/winter.

*VREMDE: Zondag kan je de kerstsfeer komen opsnuiven op het dorpsplein. Daar houden de Scouts en Gidsen Sint Jan in d’Olie al voor de 29ste keer hun Kerstmarkt – waar heel wat particulieren en verenigingen van Vremde en omgeving zich van hun beste kant laten zien. Jong en oud zijn er welkom vanaf 14 uur. Ga voor een glühwein, warme chocomelk of een jenevertje. Er zijn ook artisanale of andere streekgebonden producten.

Edwin MARIËN

Foto Provincie Antwerpen

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten