• 20/05/2024

Bib Borsbeek wijzigt openingsuren, Kruispunt Zomert, sporten in Hove

BORSBEEK – Om een betere dienstverlening voor de leden te verzorgen wijzigen de openingsuren van de bib in Borsbeek vanaf donderdag 1 september. Men werkt dan met grotere openingsblokken, dit is makkelijker voor de bezoekers en ook voor studenten die de bib graag als studieplek willen gebruiken.

Wil je na school naar de bib komen voor opzoekingswerk dan heb je daar vanaf
1 september ruim de tijd voor. Dit zijn de nieuwe openingsuren : maandag: 14 tot 20 uur, dinsdag 10 tot 12 uur, woensdag 10 tot 18 uur (juli en augustus van 13 tot 18 uur), donderdag 10 tot 12 uur, vrijdag 16 tot 20 uur en zaterdag 10 tot 12 uur. Met deze nieuwe uurregeling is de bib tijdens het schooljaar vier uur extra open.

Goed nieuws voor wie nu donderdag naar ‘Kruispunt Zomert’, het concert Nail in the Coffin wil gaan. Men verwacht mooi en vooral droog weer. Daardoor kan het concert plaatsvinden in de tuin van VTC Kruispunt, Terelsststraat 1.

Kom donderdag gewoon naar het VTC. Je kan er terecht vanaf 19.30 uur, het concert begint om 20 uur. Breng zeker je (tuin)stoel mee. Nail in the Coffin’ speelt liedjes die diep geworteld zijn in de beste country-, folk- en bluegrasstraditie. Deze door en door Edegemse band voert je met meerstemmige close harmony vocalen en eigenzinnige bewerkingen van classic folksongs helemaal naar het zonnige zuiden van de VS.

Na een warme zomer vol vakantie en zon starten de sportlessenreeksen in Hove voor het najaar tijdens de eerste week van september (vanaf de week van maandag 5 september). Badminton, dynamic tennis, latino moves en line dance zijn ondertussen gevestigde waarden in het aanbod. Nieuwkomer is de lessenreeks bootcamp met Betty.

Start van de lessenreeksen in de week van 5 september, laatste lessenreeks in de week van 19 december. De lessen vinden nooit plaats tijdens de schoolvakanties en op feestdagen (uitzondering voor de lessenreeks bootcamp). Er is een prijsaanpassing doorgevoerd. Per uitzondering van de latino moves is de prijs aangepast naar 1,50 euro per les, maar je blijft je inschrijven voor de volledige lessenreeks (per uitzondering voor de bootcamp). De latino moves kost drie euro per les, maar hier schrijf je je ook in voor de volledige lessenreeks.

Tweede aanpassing is dat Hovenaars voorrang krijgen op niet Hovenaars. De inschrijvingen starten maandag 1 augustus om 10 uur voor inwoners van Hove, waar het voor niet-Hovenaars dinsdag 2 augustus om 10 uur is.

Alle inschrijvingen en betalingen voor deze lessenreeksen verlopen online via de webshop van Hove. Is het de eerste maal dat je je inschrijft, dan dien je een account aan te maken, vanaf dan verloopt alles via je eigen account. Ook voor de gebruikers die al in het bezit zijn van een account: controleer vooraf je gebruikersnaam en paswoord. Betalen gebeurt via online banking. De lessenreeksen zijn snel volzet, dus er vroeg bij zijn is de boodschap.
Bij vragen kan je mailen naar sport@hove.be of bellen naar de dienst vrije tijd tijdens de openingsuren: 03 454 39 01. Iedereen moet inschrijven via https://hove.recreatex.be. Meer info over de reeksen zelf staat op https://www.hove.be/thema/3354/lessenreeksen . (EM / Foto Gemeente Hove)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten