• 21/06/2024

Bezoek zondag de werf van de AP Hogeschool Antwerpen Noord in de Slachthuisbuurt

ANTWERPEN – In de Slachthuisbuurt in Antwerpen-Noord schieten de werken aan de nieuwe hightechcampus Hallen van AP Hogeschool Antwerpen goed op. Zo goed zelfs, dat het nieuwe torengebouw, naast de iconische hallen die hergebruikt worden, zijn maximale hoogte van 32 meter heeft bereikt. Om dat te vieren werd vanmiddag, in aanwezigheid van de betrokken partijen – AP Hogeschool, Vanhout, Triple Living en Immobel uit Brussel – de symbolische meiboom geplaatst.

Er zal plaats zijn voor 2 000 studenten. De toren is 32,62 meter hoog. De bestaande slachthuishallen hebben een grootte van veertien meter. Er komen 448 ronde nieuwe ramen en 48 boorgaten voor het BEO-veld, dat een diepte heeft van 150 meter.

Dirk De Roo, projectleider voor de Slachthuisbuurt bij Triple Living: ‘Eigenlijk best straf dat we hier vandaag al staan voor de meiboomviering. Minder dan een jaar geleden stonden we hier voor de eerste steenlegging en nu al heeft het nieuwe gebouw van de campus haar hoogste punt bereikt. Als we dit tempo aanhouden, dan kan de hogeschool bij de start van het academiejaar 2024-’25 al haar eerste studenten ontvangen. Een gezonde ambitie en een mooi doel om naartoe te werken.’

Nu zondag 7 mei stellen projectontwikkelaars Triple Living en Immobel, aannemer Vanhout en AP Hogeschool Antwerpen de werf open voor het grote publiek.

Pascale De Groote, algemeen directeur van AP Hogeschool: ‘We willen dat onze nieuwe campus méér wordt dan een stapel stenen. We willen van deze 21 000 vierkante meter, vol hypermoderne labo’s en ontmoetingsruimtes, vooral een gastvrije plek maken. Een plek die aanzet tot nieuwsgierigheid en innovatie.’

Tijdens de jaarlijkse Open Wervendag kan je met eigen ogen ervaren hoe het nieuwe paradepaardje voor de STEM- richtingen van AP er zal uitzien en krijg je meteen een blik achter de schermen van wat er de komende jaren nog staat te gebeuren in de buurt.

De Groote: ‘De duurzame hightechcampus zal niet alleen verbonden zijn met de mensen die er elke dag studeren en werken, maar ook met de omgeving waarin hij ligt.’

Wie zondag de werf bezoekt, zal ongetwijfeld merken dat er ook aan de andere kant van de hallen flink wat bedrijvigheid is. Dat heeft alles te maken met het feit dat de voorbereidende werken aan Groene Poort (www.groenepoort-antwerpen.be) ondertussen ook begonnen zijn.

Groene Poort is het eerste residentiële project op de site, pal aan het park en het Lobroekplein. Het project bestaat uit meerdere gebouwen die ontworpen zijn door verschillende architecten. Op de uiteindelijke oplevering van het eerste woongebouw is het wel nog even wachten. Die is voorlopig gepland voor de begin 2025.

Foto’s Ronny MULLENS

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten