• 24/06/2024

Openwervendag 15 mei 2022

Bezoek het stadhuis van Mortsel tijdens Open Wervendag

MORTSEL – Zondag 26 mei kan je tussen 10.00 en 16.00 uur het stadhuis van Mortsel bezoeken. Neem zeker je telefoon mee. Scan ter plaatse de QR-code en volg een gegidste wandeling doorheen het stadhuis, van de kelder tot de bovenste verdieping, net onder het dak. Starten doe je aan de achterzijde van het stadhuis, via de Liersesteenweg.

60 jaar nadat het stadhuis zwaar beschadigd werd door een bominslag op 5 april 1943, loodsen we het stadhuis de 21e eeuw binnen. Het stadhuis krijgt als huis van de Mortselaar een bruisende centrale rol.
De zone rond het stadhuis wordt onthard om zo het groen van het fort door te trekken tot aan de rijweg van het Stadsplein. Het ontwerp is van een multidisciplinair team onder leiding van architecten Eagles of Architecture.

Eigenlijk worden er drie huizen in één gebouwd: een nieuw stadhuis, een nieuwe bibliotheek én een nieuwe polyvalente feestzaal. Er werd heel bewust gekozen om het bestaande stadhuis te renoveren. Renoveren en recuperatie van materialen is sowieso de duurzamere optie omwille van de lagere CO2-uitstoot. Daarom werd het stadhuis tot op het skelet ontmanteld om het vanaf daar opnieuw in te kleden en in te richten met recuperatie van afwerkingsmaterialen. Ze werd ook de uitstoot van een nieuwe ruwbouw vermeden. Het nieuwe stadhuis beantwoordt aan de principes van circulair bouwen.

Wie benieuwd is naar de vorderingen van het stadhuis(zie foto’s van editie 2022), is meer dan welkom op zondag 26 mei. Inschrijven voor het bezoek tijdens Open Wervendag is niet nodig. Vrije toegang op eender welk moment tussen 10.00 en 16.00 uur.

Foto’s Ronny MULLENS

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten