• 20/06/2024

Bewoners van Reit in Balen leren elkaar en hun buurt beter kennen

BALEN – Op uitnodiging van het lokaal bestuur konden de bewoners van de Balense buurt Reit elkaar en hun buurt beter leren kennen tijdens een wandeling en een buurtfeest. Dit in het kader van het project Zorgzame Buurten en ter gelegenheid van de Dag van de Buren.

Het is één van de vele initiatieven van het lokaal bestuur om burenhulp te promoten en de banden binnen de buurten te versterken.

Erik Borgmans, voorzitter Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst: ‘De bewoners van Reit konden vanochtend aan Den Travoo beginnen aan een wandeling, die hen via verschillende stopplaatsen door hun buurt leidde.‘

‘Op die manier leerden ze elkaar én hun omgeving wat beter kennen. Aan het einde van de wandeling konden ze aan woonzorgcentrum Ter Vest nog napraten en genieten van een hapje en een drankje, randanimatie en workshops voor jong en oud. ‘

Lokaal bestuur Balen organiseerde deze activiteit in kader van het project Zorgzame Buurten en ter gelegenheid van de Dag van de Buren.

Het is één van de vele initiatieven om burenhulp te promoten binnen de gemeente en de banden binnen de buurten te versterken.

Buren die elkaar beter willen leren kennen, hulp willen bieden of net hulp nodig hebben, kunnen elkaar sinds vorig jaar gemakkelijk vinden via het online burenplatform van de gemeente.

Het is een verderzetting van het gelijkaardig en succesvol initiatief tijdens het eerste coronajaar.

Want of het nu gaat om het helpen van een oudere buurman met het snoeien van zijn struiken, het delen van overschot van je eigen groentetuin, of het oppassen op elkaars huisdieren tijdens een weekendje weg: burenhulp is een mooie manier om elkaar te steunen en de banden binnen je buurt te versterken.

Balenaars die interesse hebben om zich in te zetten voor hun buur(t), kunnen zich gratis registreren en kandidaat stellen op het burenplatform. Ook als je zelf nood hebt aan burenhulp, kan je je registreren via dit platform en discreet je vraag stellen.

Als je het zelf online niet kan, helpen ze je bij het OCMW en VC De Kruierie graag verder. Wil je laten zien dat je klaarstaat om je buren te helpen? Download dan de affiche op hetzelfde platform of haal ze af in VC De Kruierie en hang ze goed zichtbaar voor je raam.

Lieze Maes, deskundige seniorenzorg & projectmedewerker ‘Burenhulp Balen’: ‘Om al deze fantastische Balense buren te bedanken, zet het lokaal bestuur vijf buren in de bloemetjes. Heb jij het geluk om een fantastische buur te hebben? Iemand die altijd klaarstaat met een vriendelijk woord of een helpende hand wanneer je die nodig hebt?’

‘Of iemand die simpelweg een glimlach op je gezicht tovert wanneer je hem of haar tegenkomt op straat? Nomineer hem/haar dan uiterlijk donderdag 31 augustus via www.balen.be/buurindebloemetjes (zie foto). Een onafhankelijke jury kiest uit alle inzendingen vijf buren die op een speciale manier in de kijker worden gezet.’

Het platform waarop je je kan registreren is www.balen.be/balenhelpt. (EM / Foto Gemeente Balen)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten