• 27/05/2024

Rechts LEGO kunstenaar Hans Demol, links directeur van hetSpeelgoedmuseum Niek De Meester en de kindjes Marcel (links) en Matteo (rechts)

Bewonder Europa in 97.000 legodots

MECHELEN – Vanaf vandaag tot en met de Europese verkiezingen op 8 juni, kan je in het Huis van de Mechelaar een kaart van Europa bewonderen, samengesteld uit haast honderdduizend ‘legodots’. Gedurende vier maanden werkten meer dan 200 kinderen mee aan dit kunstwerk, een creatie van LEGO kunstenaar Hans Demol en Speelgoedmuseum Mechelen, in het kader van stadsfestival Construct Europe.

Dit voorjaar kwamen zo’n 20.000 enthousiaste bezoekers naar het Speelgoedmuseum om de expo ‘PlayZone Europe’ te beleven. Niek De Meester, directeur van het Speelgoedmuseum, vertelt: “Spelen is iets universeel en verbindt mensen. Het thema werkt zeer goed om Europa dichter bij de mensen te brengen. Ook de vele klasgroepen die al langskwamen, hebben zo op een speelse manier kunnen bijleren over Europa. We zijn zeer trots dat we het pronkstuk van onze expo nu ook aan alle Mechelaars kunnen tonen!”

De kaart van Europa zal vier maanden lang te bezichtigen zijn in het Huis van de Mechelaar. Kristof Calvo, voorzitter Mechelen Feest: “Het Huis van de Mechelaar wordt op deze manier ook een beetje het Huis van Europa. Met het stadsfestival Construct Europe willen we zoveel mogelijk Mechelaars bij Europa betrekken. Daar heeft het Speelgoedmuseum met dit initiatief een belangrijke rol in gespeeld. Ze hebben kinderen en jongeren echt aan het werk gezet om Europa bij elkaar te puzzelen. Dat we nu het resultaat kunnen tonen op een plek waar vele Mechelaars langskomen, en dat tot aan de Europese verkiezingen, maakt het verhaal compleet.”

“Gedurende 20 workshops tijdens de Krokus- en Paasvakantie hebben maar liefst 200 kinderen kunnen meewerken aan de realisatie van deze landkaart. Deze kaart telt precies 96.768 ‘dots’ en vertegenwoordigt meer dan 30 kilogram aan LEGO. Dit maakte het meteen de grootste ‘LEGO-mozaïek’ uit mijn carrière”, lacht LEGO kunstenaar Hans Demol.

De kaart is te bewonderen tijdens de openingsuren van het Huis van de Mechelaar in de lokettenzaal: https://www.mechelen.be/huis-van-de-mechelaar

Foto’s stad Mechelen

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten