• 23/06/2024

Bewegwijzerde loopomloop ‘Put van Rauw’ geopend

MOL – Vanochtend werd in Mol-Rauw de nieuwe bewegwijzerde loopomloop ‘Put van Rauw’ officieel geopend. Met afstanden van 3,5 kilometer (groene lus), 7,5 kilometer (blauwe lus) en tien kilometer (rode lus) kunnen zowel recreanten (start-to-runners) als geoefende sporters op maat trainen. Startplaatsen zijn ecocentrum De Goren, Postelsesteenweg 71 en Sunparks Kempense Meren, Postelsesteenweg 100. Met de nieuwe, onverharde, omlopen wil lokaal bestuur Mol het aantal vaste loopomlopen in de gemeente verhogen.

Hans De Groof (NV-A) schepen voor sport: ‘Het aantal joggers kende de laatste jaren een sterke groei. De vraag naar het ontwikkelen en bewegwijzeren van permanente loopomlopen neemt dan ook toe. Om aan deze vraag tegemoet te komen, heeft de dienst jeugd en sport de ambitie om het aantal officiële loopomlopen in onze gemeente te verhogen.’

‘Met de uitbouw van een loopnetwerk willen we in onze gemeente een kwalitatief hoogstaande loopinfrastructuur aanbieden die voldoet aan de verwachtingen van zowel de recreant (start-to-runner), geoefende sporter als de atleet.’

De loopomloop ‘Put van Rauw’ kwam tot stand in samenwerking met Provincie Antwerpen, Sport Vlaanderen, Sunparks Kempense Meren, Groupe Pierre & Vacances Center Parks en Tour d’ Anvers.

Sinds 2012 vind je ook op domein Galbergen een bewegwijzerde loopomloop. Hier heb je de keuze uit drie omlopen, één van 3,1 kilometer en twee van twee kilometer.

Tekst Edwin Mariën

Foto’s Peter Willekens

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten