• 20/05/2024

Bevrijdingsbal op Groenplaats, zone Sint-Lambertuskerk Ekeren heringericht

ANTWERPEN – Op vrijdag 3 september viert district Antwerpen naar jaarlijkse gewoonte de bevrijding van WOII met een gratis feest op de Groenplaats. Iedereen is welkom om mee te vieren, dansen en zingen. Met een samenzangmoment, een optreden van The Covrettes en heel wat randanimatie zet het district het najaar swingend in.

Het Bal is een gratis feest waar jong en oud naar hartenlust kunnen dansen, feesten en genieten op de muziek en in de sfeer van toen. Het samenzangmoment Allez, Chantez! neemt de aanwezigen mee op een muzikale reis naar de jaren ’40 – ’50. Tijdens de dansinitiatie krijgt iedereen de kans om enkele stijlvolle danspasjes onder de knie te krijgen. The Covrettes brengen moderne hits (Billy Eilish, Adele, Ed Sheeran,…) verpakt in een vintage jasje, moeiteloos gecombineerd met classics (Elvis, Andrews Sister, Roy Orbison,…). Naast het muzikaal programma kan iedereen ook een jaren ’40 make-over krijgen met make-up en haarstylisten en op de foto met een replica van een WOII Patrouillevliegtuig. Charlie Van Leuffel (N-VA), districtsschepen voor evenementen & feestelijkheden: ‘We zijn blij dat we weer mensen kunnen ontvangen op onze evenementen. Met het Bal van de Bevrijding zetten we het najaar feestelijk in. Bezoekers wanen zich even in de jaren ‘40 en kunnen samen genieten van de dansinitiaties en muzikale optredens.’

HET PROGRAMMA: 18 uur: presentator Dimitri Vantomme opent het bal, gevolgd door het samenzangmoment Allez, Chantez!, 19 uur: Dansinitiatie swing, lindy hop en jive, 20 uur: The Covrettes XL met blazers, 21u30 start retro DJ. RANDANIMATIE: 18 uur tot 23u30 gezellige food- en dranktrucks, een militaire mobiele koffiebar , 18 tot 22 uur retro make-up en haarstylisten, laat je karikatuur tekenen, 18 uur tot 23u30 op de foto met een WOII patrouillevliegtuig. Volgens de geldende coronamaatregelen hebben bezoekers een Covid Safe Ticket nodig. Dat kan via de QR-code op de Covid Safe app of de vaccinatiekaart die ze samen met hun identiteitskaart tonen aan de ingang. Daardoor is afstand houden en een mondmasker dragen niet nodig op het Bal.

Stad Antwerpen en district Ekeren richten de zone rond de Sint-Lambertuskerk herin. Van 9 tot 15 juni kon iedereen feedback geven op de voorstellen van drie ontwerpbureaus. Meer dan 120 Ekerenaars namen deel. De jury koos voor het ontwerpbureau Arcadis en Maarch als winnaar van de wedstrijd. Het ontwerpvoorstel van Arcadis en Maarch zal nu verder worden uitgewerkt samen met de stad en het district.

Districtsburgemeester Koen Palinckx (N-VA): ‘121 Ekerenaars vulden alle vragen van de online-bevraging in. Dit overtreft onze verwachtingen. Het toont dat de regio rond de kerk leeft bij de Ekerenaars. Het ontwerpvoorstel van Arcadis en Maarch kwam als sterkste uit deze bevraging. Vooral de voorgestelde circulatie rond de kerk (zie simulatie) met veel ruimte aan de noordzijde voor lokale economie en verblijfsruimte werd als sterk punt aangestipt.’

Na de toewijzing van de opdracht start Arcadis – Maarch met de eerste stap in het verdere proces: de uitwerking van het concept. Dit betekent de verdere verfijning van het ontwerpvoorstel tot een conceptuele uitwerking van het landschap en de wegen, en dit op basis van een grondige studie van alle verkeersstromen en de parkeermogelijkheden. Er zal ook afstemming gebeuren met verschillende partners zoals De Lijn en het Vlaams Gewest. De goedkeuring door stad en district van het concept staat gepland voor maart 2022. (EM / Simulatie Arcadis – Maarch)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten