• 19/05/2024

Beste foto’s van wedstrijd ‘Park van mijn dromen’ te bekijken in Kasteel Rivierenhof

DEURNE – Vanavond werden de winnaars van de fotowedstrijd ‘Park van mijn dromen’ voorgesteld tijdens een vernissage in het Rivierenhof. De winnaars kregen hun prijzen en konden hun werk meteen bewonderen tijdens de tentoonstelling in de galerij van het kasteel.

Van mei tot augustus konden bezoekers van het Provinciaal Groendomein Rivierenhof deelnemen aan de fotowedstrijd ‘Park van mijn dromen’. Een bezoek aan het Rivierenhof levert niet alleen leuke herinneringen op, maar vaak ook verbluffend mooie beelden. Ter ere van de 100ste verjaardag van het Rivierenhof konden bezoekers hun mooiste foto’s van het park insturen voor de fotowedstrijd.

Tijdens de vernissage werden in aanwezigheid van directeur Peter Verdyck de winnaars in de bloemetjes gezet en kon je de tentoonstelling voor het eerst bezoeken.Er waren vijf categorieën waaraan je kon deelnemen: bezoekers, landschap, gebouwen, fauna en flora en vrij onderwerp. De beste foto’s binnen hun categorie wonnen een ontbijt voor twee personen bij Kasteel Rivierenhof. De deelnemers die tweede werden kregen tickets voor De Grote Schijn en de deelnemers op de derde plaats gingen met een Rivierenhof goodiebag, met onder meer het boek ‘Parkgeheimen’ en koffie van Koffie Verheyen, naar huis. Yee Man Wong won een goodiebag voor haar foto in de categorie vrij onderwerp. Zij vat fotografie samen als: ‘Het hart spreekt fluisterend, maar de camera vangt die stille woorden in een flits.’

Mireille Colson (N-VA), gedeputeerde voor de groen- en recreatiedomeinen: ‘Het Rivierenhof is een prachtig provinciaal groendomein. Wie beter om dat te vertellen dan de bezoekers? Dankzij de fotowedstrijd ‘Park van mijn dromen’ zien we het park door de ogen van de bezoekers. Wel 129 deelnemers zonden samen 731 foto’s in. Een selectie van die foto’s kan je vanaf vandaag in de tentoonstelling zien.’Je kan de winnende werken bewonderen in de galerij van Kasteel Rivierenhof, Turnhoutsebaan 246, Deurne. De tentoonstelling loopt nog tot en met zondag 8 oktober en kun je gratis bezoeken tussen 10 en 19 uur. De galerij is gesloten op maandag.

Foto’s Ronny MULLENS

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten