• 17/06/2024

Berx en De Wever zijn strenger dan overlegcomité, afgelastingen in Mol

ANTWERPEN – Studio 100 liet uitschijnen dat zij de Studio 100 Rewind Party vanavond zelf hadden afgelast maar niets is minder waar. Het zijn gouverneur Cathy Berx en burgemeester Bart De Wever (N-VA) die met onmiddellijke ingang alle indoor-evenementen met meer dan 3 500 aanwezigen verbieden.

Gouverneur Catby Berx: ‘Over het hele grondgebied van de provincie Antwerpen gaat er met onmiddellijke ingang een politieverordening van kracht die indoor-evenementen met meer dan 3 500 aanwezigen verbiedt. Door het hoge aantal besmettingen, hospitalisaties en de hoge bezettingsgraad op intensieve zorgen, en door het alarmniveau vijf voor België als geheel, is deze dringende, bijkomende maatregel nodig om het hoofd te bieden aan de vierde golf van het coronavirus COVID-19. Tegelijk staat ook de eerstelijnszorg onder sterke druk, wat eveneens tot dit besluit bijdraagt.’

Burgemeester Bart De Wever: ‘De gouverneur heeft deze beslissing genomen na nauw overleg met mij. Ik ben zeer bezorgd over indoor massaevenementen. Concreet heeft deze politieverordening invloed op evenementen die in het Sportpaleis of in Lotto Arena worden georganiseerd. Dat betekent dat de activiteit die vanavond in het Sportpaleis gepland is –Studio 100 Rewind Party- niet zal doorgaan. ‘ Berx: ‘Dit is een afgestemde, gezamenlijke en helaas dringend noodzakelijke beslissing van de burgemeester en mezelf. Elke bijkomende besmetting is en blijft er één te veel. De druk op onze gezondheidszorg moet zowel meteen als langdurig zakken om weer ruimte te geven aan de zorg. Ik roep alvast iedereen met veel aandrang op om zich vandaag niet naar het Sportpaleis te verplaatsen. Dit om drukte in de buurt van het Sportpaleis en op het openbaar vervoer richting Sportpaleis absoluut te vermijden’ De politieverordening is met onmiddellijke ingang van kracht en loopt tot morgen, zaterdag 4 december. Vanaf dan gelden de federale maatregelen.

De prijsuitreiking van de ‘Molse Cultuurprijs 2021’ gaat ook dit jaar niet door. Door de coronacrisis konden het afgelopen jaar opnieuw weinig culturele activiteiten live plaatsvinden. Veel activiteiten werden noodgedwongen geannuleerd of gingen door onder strikte voorwaarden. Daarom besliste het gemeentebestuur, na advies van de cultuurraad, de cultuurprijzen niet uit te reiken.

Hilde Valgaeren (N-VA), schepen van cultuur: ‘Tijdens de prijsuitreiking van de ‘Molse Cultuurprijs’ blikken we traditiegetrouw terug op het afgelopen jaar. Omdat corona er ook dit jaar voor zorgde dat tal van culturele activiteiten niet of enkel onder strikte voorwaarden konden doorgaan, reiken we de prijzen ook dit jaar jammer genoeg niet uit. Helaas kon niet iedereen dit jaar een activiteit organiseren en al zeker niet op de gewenste manier. Het gemeentebestuur bedankt alle inwoners en verenigingen die zich het afgelopen jaar op een coronaveilige manier hebben ingezet voor het culturele leven in onze gemeente.’

Het boekenprogramma Overlezen op woensdag 8 december in Zaal ’t Getouw in Mol wordt op vraag van het Overlezen-panel voorzichtigheidshalve geannuleerd. Dit omwille van de huidige coronamaatregelen die ook de beleving duidelijk beïnvloeden. De organisatoren kijken samen met het Overlezen-panel uit naar een nieuwe datum. Tickethouders werden persoonlijk op de gebracht. (EM / Foto Gemeente Mol)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten