• 18/07/2024

Berlarij in Lier wordt heraangelegd, veel waterpret in Duffel

LIER – Na verloop van de aanbestedingsprocedure voor de riolerings- en wegeniswerken in de Berlarij, heeft het schepencollege van Lier de opdracht voor heraanleg van de Berlarij toegewezen aan aannemer Aclagro NV uit Wondelgem.

Kort voor de zomer 2022 ging studiebureau S. Bilt uit Willebroek aan de slag met de uitwerking van een definitief ontwerp en het aanbestedingsdossier. Tijdens een aantal overlegmomenten werd teruggekoppeld naar het buurtcomité. Het oorspronkelijke ontwerp werd naar aanleiding van suggesties en opmerkingen nog aangepast. De nutsleidingen werden ondertussen vernieuwd of aangepast.

Bert Wollants (N-VA), schepen voor openbare ruimte: ‘De heraanleg omvat onder meer de aanleg van gescheiden riolering en de herinrichting van de straat. Aandachtspunten bij de heraanleg zijn de verhoging van de verkeersveiligheid, gescheiden afvoer van regenwater en afvalwater en vergroening van de straat waar mogelijk. Om de verkeersveiligheid te verhogen wordt de verkeersinrichting aan het begin van de straat aangepast en komen er asverspringingen en een verhoogd verkeersplateau.’

‘Een grote laad- en loszone moet toeleveringen veiliger laten verlopen. De rijweg en de voetpaden worden volledig vernieuwd. Er komen parkeervakken verhard met grasbetontegels om voor een goede infiltratie van hemelwater te zorgen. Over de hele straat komen fietsnietjes, bovengrondse boomvakken en indien bewoners dit wensen, tegeltuintjes.’

De geraamde kostprijs bedraagt 1 478 560,35 euro inclusief BTW. Het aandeel voor de stad Lier (wegenis en groenaanleg) bedraagt 306 208,63 euro inclusief BTW. Nu de aannemer werd aangesteld, zal de stad samen met het studiebureau en de aannemer de concrete planning en fasering van de werken verder uitwerken. De duurtijd van de werken bedraagt 125 werkdagen. Begin mei volgt hierover een bewonersvergadering. Bewoners en handelaars zullen hiervoor een uitnodiging ontvangen. Ook andere praktische afspraken met betrekking tot toegankelijkheid van de werf komen hier aan bod.

Duffel beweegt. De komende dagen heb je geen reden om stil te zitten. De sportdienst van de gemeente Duffel heeft leuke activiteiten in petto die je in beweging zetten.

Burgemeester Sofie Joosen (N-VA): ‘Naar jaarlijkse traditie organiseren we een aantal sportieve activiteiten tijdens de paasvakantie: paaszwemmen, splashdagen en de paassportkampen. Sportievelingen kunnen daarnaast ook gebruik maken van heel wat buiteninfrastructuur in Duffel zoals onder meer het skatepark, de beweegbanken en het calisthenicspark.’

Morgen  ben je welkom in het gemeentelijk zwembad om je uit te leven tijdens het paaszwemmen. Je kan tijdens de paasvakantie ook deelnemen aan een tekenwedstrijd: breng je ingekleurde tekening binnen aan het onthaal van het zwembad voor maandag 17 april en maak kans op een tienbeurtenkaart. Op woensdag 12 en donderdag 13 april kan je dan weer komen splashen tijdens de splashdagen van de Zwem.Com (zie foto). De medewerkers van het zwembad zorgen voor een opblaasbaar waterkussen waarop iedereen zich kan uitleven. Er zijn twee paassportkampen. Het eerste is aan de gang. Het tweede loopt van dinsdag 11 tot vrijdag 14 april. Sporthal Rooienberg is dan het sport- en plezieroord voor kinderen van drie tot twaalf uur jaar. Info:  www.duffel.be/paaszwemmen – www.duffel.be/splashdagen – www.sportit.be. (EM / Foto Gemeente Duffel)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten