• 27/05/2024

Berlaar start deelmobiliteit met wagens aan Stationsplein en gemeentehuis

BERLAAR – Het lokaal bestuur van Berlaar  start een project rond deelmobiliteit. Er worden twee deelwagens ter beschikking gesteld, die inwoners kunnen reserveren en gebruiken.

Berlaar werkt hiervoor samen met het autodeelplatform ‘Share4Mobility’. Via de ‘ShareMobility’-app kan je 24 uur op 24, zeven dagen op zeven, een elektrische wagen reserveren.

Je betaalt dan alleen voor het gebruik van de auto. Opladen, onderhoud, omniumverzekering en carwash zijn in de prijs inbegrepen.

Er is een deelwagen voorzien aan het Stationsplein en één op de parking achter het gemeentehuis.

Momenteel staan beide wagens nog aan het Stationsplein, maar één van die twee komt dus op termijn naar de parking achter het gemeentehuis. Elke inwoner die in het bezit is van een rijbewijs B kan aanspraak maken op de deelwagen.

Hoe maak je er gebruik van?

Download de app in de App-store van Google Play of Apple door te zoeken naar SHARE4Mobility.

Vul al je gegevens in. Tip: Hou je rijbewijs en e-ID dichtbij.

Volg alle stappen die in de app vermeld staan.

Na de goedkeuring van de beheerder kan je aan de slag en kan je genieten van de voordelen van elektrisch rijden met een deelwagen.

Je betaalt geen vaste abonnementskost. Dat wil dus zeggen dat je enkel betaalt als je er mee rijdt. De prijs bedraagt een vaste prijs per uur en een kilometervergoeding. Na gebruik zet je de wagen terug op de vaste standplaats van de deelwagen.

Groep Kenis, die de wagens ter beschikking stelt, heeft garages in Geel, Turnhout, Herentals en Antwerpen.

Hun systeem met deelwagens is verspreid over heel Vlaanderen. In de Kempen vind je ze in Oud-Turnhout, Turnhout, Vorselaar, Merksplas, Wuustwezel en nu dus Berlaar.

Het basistarief is vier euro per uur. Het eerste uur betaal je steeds volledig. Daarna rekent men per begonnen kwartier. Bovendien zal de app automatisch het voordeligste tarief kiezen.

Regelmatige gebruikers van Kenis Share kunnen genieten van het PLUS-tarief van 29 euro voor 24 uur (exclusief kilometervergoeding).

De wagens hebben een autonoom bereik van 400 kilometer. Laadpas geschikt voor de meeste laadpalen inbegrepen in het gebruik, net als taksen en verzekeringen.

De deelwagens ophalen of terugbrengen doe je steeds aan de haltes. Daar moet je ze ook inpluggen, zodat ze steeds kunnen opladen. (EM / Afbeelding Groep Kenis)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten