• 24/06/2024

Bericht van brandweer en rode kruis n.a.v. 10 jarige samenwerking

DUFFEL – Wij zijn oprecht fier dat we reeds 10 jaar in goede samenwerking SAMEN gebruik maken van ons Duffels hulpdienstencentrum.

Zowel brandweer als Rode Kruis staan 24u/24 en 7 dagen op 7 paraat voor onze Duffelse bevolking. Het hulpdienstencentrum geeft ons beiden de mogelijkheden om als ons hulpmateriaal en voertuigen centraal op te stallen. Ook is het onze vertrekbasis om mensen in nood te helpen. Tevens beschikken we over de nodige leslokalen om onze brandweermensen, onze Rode Kruis medewerkers en de bevolking praktijkgericht op te leiden of bij te scholen.

Als Rode Kruis afdeling geven wij jaarlijks een 50tal vormingsmomenten, waaronder ook een aantal praktijklessen reanimatie met gebruik van een AED, een automatische externe defibrillator.

In samenwerking met het lokaal bestuur van de gemeente Duffel zorgen we voor een “hartveilige gemeente”. Concreet betekent dit AED-toestellen publiek toegankelijk maken, gespreid over het grondgebied van onze gemeente Duffel.
We geven ook praktijkopleidingen hoe je deze toestellen kan gebruiken bij hartfalen om zo de overlevingskansen te verhogen.

De vriendenkring van onze Duffelse brandweer en het Rode Kruis afdeling Duffel-Putte-SKW nemen nu SAMEN het initiatief, deels gesubsidieerd door de gemeente Duffel, deels met eigen financiële middelen, tot de aankoop van het 16de AED-toestel op ons grondgebied Duffel.
Deze werd tijdens de opendeurdag feestelijk ingehuldigd.

Een overzicht van al deze AED-toestellen kan je terugvinden op onze website.

Het was een ZEER geslaagde dag, met mooie demo’s.
De zon was van de partij, vele mensen kwamen een kijkje nemen en namen ook deel aan de verschillende activiteiten.
MAAR… deze dag kon niet tot stand komen zonder de hulp van VELE vrijwilligers.

Foto’s organisatie

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten