• 22/05/2024

Berchemse glasjuweelontwerpster start actie voor Kom op tegen Kanker

BERCHEM –  Glasjuweelontwerpster Ann Cox (zie foto) uit Berchem start maandag de ‘Enjoy color and Save a life’- actie, dit is een twintig procent eindejaarsactie op de hele collectie via de webshop. De actie loopt tot zaterdag 31 december. Op de reguliere prijs van alle juwelen zit vijf procent korting voor de klant en bijkomend doneert ze vijftien procent van de inkomsten aan Kom Op Tegen Kanker. Op deze manier brengt Ann een eerbetoon aan haar mama die ze vijftien jaar geleden verloor, tijdens de kerstperiode, na een lange strijd tegen borstkanker.

Ann Cox (60) is sinds 2005 te werk als zelfstandige glaskunstenaar. Haar handelsmerk kwam per toeval tot stand in 2014 nadat ze in 2010 een eerste ketting van gerecycleerde buisjes maakte voor de lanceringscampagne van een nieuwe biersmaak.

De bal ging toen aan het rollen en vier jaar later lanceerde Ann een kleurrijke collectie van kettingen, oorbellen, ringen, broches en armbanden.

Dit heeft haar geen windeieren gelegd. In 2016 won ze tijdens de Unizo – Belgian Beautie Award de prijs voor ‘beste handgemaakte relatiegeschenk’ met haar ‘Belgian Button’, en in 2018 won zij FORM, een Duitse award voor beste Design.

Haar glasjuwelen zijn ondertussen tentoongesteld en verkocht in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk, Japan, Zuid-Korea, Australië, Canada en de Verenigde Staten. Begin dit jaar lanceerde de juweelontwerpster haar eigen webshop, deed ze mee aan de eerste editie van de Antwerp Jewellery Week in oktober en kreeg ze in diezelfde maand tot tweemaal toe goed nieuws.

Haar juweel ‘Regaining Freedom’ werd als enige Belgische inzending weerhouden voor de negende editie van de prestigieuze ‘VDW Jewelry Selection 2022’ tijdens de Venice Design Week. Meer dan 80 ontwerpers van over heel de wereld waagden hun kans voor een plek in de felbegeerde juwelenexpo.

Als kers op de taart werd ze vorige maand opgenomen in de Homo Faber Guide dankzij de nominatie door ‘L’ÉCOLE School of Jewelry Arts’, gesteund door Van Cleef & Arpels. Deze gids werd opgericht door de Michelangelo Foundation for Creativity and Craftsmanship om uitzonderlijk hedendaagse Europese kunstenaars te promoten.

Ann ziet kleur als een ‘joie de vivre’ die ze deelt met iedereen die graag kleurrijk door het leven gaat. Volgend jaar heeft ze weer een aantal internationale events op haar agenda staan, zoals onder meer een tentoonstelling tijdens Munich Jewellery Week, een event in het Museum of Arts and Design in New York en een beurs in Parijs.

De ‘Enjoy color and Save a life is een actie met een grote symbolische waarde: ‘Tijdens de feestperiode vijftien jaar geleden heeft mijn mama de strijd verloren tegen borstkanker. Het leek me nu de geschikte periode om iets terug te doen voor iedereen die hier zelf of van dichtbij mee wordt geconfronteerd. Ik hoop om met deze actie een steun te kunnen bieden en om meer kleur te verspreiden, mede dankzij mijn fonkelende glasjuwelen.’ Info: www.anncox.be.  (EM / Foto Ann Cox)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten