• 24/06/2024

Wat doet VB-top na incident tijdens gemeenteraad Mortsel?

MORTSEL – Tijdens de gemeenteraad in Mortsel kwam het tot een zwaar incident tussen Mark Schampaert van Vlaams Belang enerzijds en de rest van de gemeenteraad anderzijds.

Het ging over een gezamenlijk ingediende motie van Vooruit en N-VA voor het aanbrengen van een regenboogzebrapad. Schampaert, die zijn tussenkomst begon met er op te wijzen dat hijzelf niet homofoob was,  stemde tegen maar het waren vooral zijn uitspraken ‘dat hij opkwam voor de viriele hetero man’, en ‘jullie willen een bepaalde geaardheid propageren, komen er dan  binnenkort ook zebrapaden met een zweepje om bepaalde mensen ten dienste te zijn of met een ezel en een schaapje’ die voor ophef zorgden’, waarna de gemeenteraad geschorst werd.

‘Nu, nog maar net deed eenzelfde incident zich voor tijdens de gemeenteraad van Liedekerke. De uitspraken waren soortgelijk. Alleen, de VB-mandataris onthield zich daar zelfs bij het punt over het regenboogzebrapad.

Nog geen dag later stuurde Vlaams Belang nationaal een persbericht uit. ‘Het spreekt voor zich dat een standpuntbepaling tegen een bepaalde bevolkingsgroep lijnrecht ingaat tegenover de waarden waarvoor het Vlaams Belang staat en die het uitdraagt.’

‘We nemen dit voorval dan ook ernstig en agenderen het verder functioneren van de mandataris op het nationaal partijbestuur, conform de statuten van onze partij’, luidde het toen.

Voor alle duidelijkheid: Vlaams Belang kant zich wel tegen de regenboogzebrapaden zelf.

Nog niet zo heel lang geleden heeft VB-ondervoorzitter Chris Janssens zich geout als homo.

Edwin MARIËN

Foto Stad Mechelen

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten