• 27/05/2024

Ben Somers (Boechout) voor de vierde maal beste Belgische keurslager

ANTWERPEN – Ben Somers van de gelijknamige keurslagerij in Boechout mag een vierde Kristallen Kroon in zijn slagerij plaatsen want hij wint met de beste boerenpaté. Vanavond kreeg hij die prijs uitgereikt bij PIVA in Antwerpen.

 

De Kristallen Kroon is een vakwedstrijd voor Keurslagers. Behalve de jaarlijkse vakwedstrijd werd dit keer ook een Jeugdcup voor de slagerijscholen georganiseerd. Deze werd gewonnen door de school uit Anderlecht.

 

Deze zestiende editie van de wedstrijd ging op zoek naar de beste huisgemaakte boerenpaté. De slagers werden eerst beoordeeld door hun eigen collega’s.

 

De slagers met de beste boerenpaté kregen vandaag de kans om hun creaties voor te schotelen aan een vakjury van consumenten, professionals uit de voedingswereld en koks.

 

De Kristallen Kroon is een jaarlijkse vakwedstrijd waaraan alle slagers die lid zijn van de Belgische Keurslagers kunnen deelnemen.

 

De jury keurde uiteraard anoniem alle ingestuurde producten. De criteria die de jury daarin hanteerde waren smaak, uitzicht en samenstelling.

 

Bij de Kristallen Kroon is elke editie gewijd aan een ander eindproduct, van vidée tot kalfsfricassee.

 

Ben Somers (tweede van rechts op de foto) won in 2014 al met de lekkerste chipolata en vier jaar later opnieuw met zijn hespenworst. In 2021 had hij opnieuw prijs met zijn préparé en nu dus met zijn paté.

 

Ben Somers zette zijn tanden al vroeg in het vlees. Als dertienjarige leerde hij de knepen van het vak zowel op als naast de schoolbanken. Hij leerde de stiel van kindsbeen af in het atelier waar hij nu zaakvoerder is.

 

Hij behaalde het diploma Slager-Spekslager-Traiteur en doorzwom nog enkele wateren, waar hij veel ervaring opdeed.

 

Na het overlijden van Dennis Van Oystaeyen, meester keurslager van het eerste uur en de man die hem de knepen van het vak leerde, nam Ben het roer over in april 2010. Hij wordt bijgestaan door zijn echtgenote Agnes en een team van vijf gediplomeerde slagers, een kok met meer dan 25 jaar ervaring en winkelbedienden.

 

Somers: ‘In 2012 werd de winkel omgetoverd tot een culinaire parel om de klanten nog vlotter en beter ten dienste te kunnen staan. In 2014 werden onze chipolata’s bekroond met de Kristallen Kroon. Met enige fierheid durven wij te zeggen dat we de beste chipolata’s of dunne worsten van Vlaanderen kunnen aanbieden.’

 

‘In 2015 hebben wij het certificaat van ‘Autocontrole in de Slagerij’ behaald. Dit wil zeggen dat we de strengste normen hanteren in onze productieprocessen. Gaande van controle van leveringen, hygiëne, communicatie in verband met allergenen, temperatuurbeheersing,…

Sinds begin 2016 bieden wij ook een vers visassortiment aan.’

De finale vond plaats in de provinciale school PIVA in Antwerpen. Juryvoorzitter was topchef Jan Buytaert. Eén van de juryleden was de zopas 80 jaar geworden Paul Van Himst.

 

Bij de prijsuitreiking waren onder meer gedeputeerde Luk Lemmens (rechts op de foto) en Antwerps schepen Peter Wouters (tweede van links op de foton beiden N-VA) aanwezig. (EM / Foto PIVA)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten