• 18/07/2024

Bemanning met corona verzorgd in Berchem, mondmasker in Centrum Lier

BERCHEM – – Sinds zondag 3 mei vangt Zorgbedrijf Antwerpen een Indiase scheepsbemanning op. Het schip lag al sinds vrijdag 1 mei aan de ketting in de Antwerpse haven omdat enkele bemanningsleden positief testten op het coronavirus.

Ze verblijven in het voormalige PVT (psychiatrisch verzorgingstehuis) bij woonzorgcentrum Sint Anna in Berchem, volledig afgescheiden van de andere afdelingen van het woonzorgcentrum.

Omdat men vreest voor de Indische variant konden de 23 bemanningsleden van het Indiase schip niet in quarantaine op hotel.

Agentschap Zorg en Gezondheid stelde daarop de vraag om hen op te vangen aan Zorgbedrijf Antwerpen, actor in de gemeentelijke rampenplanning.

Na overleg met de Antwerpse rampencoördinator werd een leegstaande afdeling bij woonzorgcentrum Sint Anna geschikt bevonden.

De afdeling is volledig afgesloten van de andere bewoners van het woonzorgcentrum en heeft een aparte ingang.

De Indiase bemanning stelt het goed. Momenteel verblijven nog twee van hen in het ziekenhuis.

De achttien bemanningsleden die in het woonzorgcentrum verblijven, hebben elk een eigen kamer met televisie en internet. Eten krijgen ze via de rederij omdat dat specifiek op hun noden is afgestemd. De bemanningsleden worden dagelijks medisch opgevolgd door artsen en verpleegkundigen van het woonzorgcentrum en regelmatig opnieuw getest.

Zo konden drie  van hen die negatief testten al verhuizen naar een hotel om daar verder hun quarantaine uit te zitten. Ook al het betrokken personeel wordt regelmatig getest. De samenwerking tussen alle betrokken partijen loopt erg goed. Er is nauw medisch overleg tussen Agentschap Zorg en Gezondheid, UZA en Zorgbedrijf Antwerpen.

In de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus was sinds 20 oktober vorig jaar het dragen van een mondmasker verplicht in alle straten van Lier binnen de stadsvesten tussen 8 en 18 uur. Midden maart werd deze verplichting opgeheven voor fietsers. Met de gunstige evolutie van de coronacijfers en nieuwe versoepelingen in het vooruitzicht wordt, vanaf maandag 17 mei, de zone met mondmaskerplicht in de Lierse binnenstad verkleind.

Vanaf maandag is het dragen van een mondmasker verplicht tussen 8 en 18 uur in de Antwerpsestraat (binnen de vesten), de Grote Markt, het Zimmerplein, de Eikelstraat en het F. Timmermansplein. Aan de Lierse schoolpoorten blijft het dragen van een mondmasker verplicht bij de start en einde van de schooldag. Uiteraard blijft het stadsbestuur van Lier iedereen oproepen om zich verantwoordelijk te gedragen en daarom op plaatsen waar het druk is een mondmasker te dragen. (EM / Foto Visit Lier)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten