• 27/05/2024

Leeuwen Nestor en Maya

Bellewaerde Park verwelkomt leeuwenman Nestor uit zoo van Antwerpen

IEPER – Bellewaerde Park heeft er sinds kort 3 bewoners bij. Leeuw Nestor en leeuwinnen Numa en Maya stellen het goed in hun nieuwe thuis. Vandaag maakten de leeuwinnen voor het eerst kennis met Nestor én met het met het vernieuwd buitenverblijf.

Nestor is een mannetje van 12 jaar oud en komt uit de Zoo van Antwerpen. Hij krijgt er meteen twee vriendinnetjes bij waarmee hij hopelijk voor nakomelingen zal zorgen. Leeuwinnen Numa (1,5 jaar) en Maya (2,5 jaar) komen uit de Dvůr Králové Zoo in Tsjechië. Desondanks het voor alle leeuwen hun eerste verhuis was naar een andere dierentuin, is het transport zeer vlot verlopen.

Melissa Nollet dierenarts en Pieter Vercruysse hoofd dierenverzorgers : ‘ Nestor is een heel rustige en nieuwsgierige leeuw en toont geen enkele agressie naar de verzorgers toe, de beide dames zijn iets gereserveerder.’

Stefaan Lemey directeur Bellewaerde : ‘Het was de bedoeling om de pers vandaag kennis te laten maken met onze leeuwen, maar de introductie is begonnen en we laten dit gebeuren op het tempo van de dieren zelf. Er is sowieso interesse van beide kanten wat goed nieuws is.’

Vanaf 30 maart kunnen bezoekers de leeuw en leeuwinnen in hun nieuwe leefomgeving komen bewonderen. Het leeuwenverblijf werd vorig jaar volledig vernieuwd, goed voor een investering van bijna 3 miljoen euro. De omheining werd vervangen door natuurlijke water barrières. Daarnaast werden over de verblijven wandelbruggen geïnstalleerd en kan men binnen gluren in hun nieuwe dagstallen. Dankzij de aanpassingen aan hun habitat is het steeds mogelijk om de leeuwen te spotten. Het maakt het verblijf een van de grootste leeuwenverblijven van Europa.

Nestor was een vaste waarde in de Zoo van Antwerpen, aangezien hij daar geboren is. Heel wat trouwe bezoekers zullen hem daar missen. Vandaar dat Bellewaerde Park aan alle abonnees van Zoo Antwerpen en Zoo Planckendael een korting van 40% geeft, op vertoon van het abonnement aan de kassa. Zo kunnen de abonnees Nestor bewonderen in zijn nieuwe thuis, alsook het park ontdekken én dat aan een voordelig tarief. (*korting geldig van 30 maart tot en met 7 juli 2024)

Foto’s Ronny MULLENS/Bellewaerde 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten