• 19/05/2024

Bellenblaasactie tegen roken in Boom, drie gemeenten organiseren fietscursus

BOOM – Lokaal Bestuur Boom heeft ingetekend op het project ‘Generatie Rookvrij’. Dit is een bewustmakingscampagne die inzet op het niet-roken in het bijzijn van kinderen en jongeren, want ‘zien roken, doet roken’.

 Verschillende sensibilisatiebordjes (‘ik speel rookvrij’/’ik sport rookvrij’/’ik leer rookvrij’) werden strategisch geplaatst op diverse locaties waar veel kinderen en jongeren samenkomen of vertoeven, bijvoorbeeld speelterreinen en sportterreinen.

 Ook alle basisscholen van Boom zijn intussen ingestapt in het project Generatie Rookvrij, en willen ouders en opvoeders graag bewustmaken van het belang om niet te roken in het bijzijn van kinderen en jongeren.  Via een ludieke bellenblaasactie aan de schoolpoorten wordt dit project extra in de kijker gezet. Alle ouders ontvingen ook een flyer waarin de actie toegelicht wordt en waarbij opgeroepen wordt om niet te roken aan de schoolpoort.

 Kan jij niet fietsen of ben je nog wat bang om je in het verkeer te begeven met een fiets? Samen met netwerkorganisatie Nektari organiseren de gemeenten Bornem, Puurs-Sint-Amands en Willebroek een fietscursus. Die bestaat uit vijftien lessen, telkens op dinsdag en donderdag van 13 tot 15 uur op het domein van Nektari, Pullaar, Ruisbroek. Men start op dinsdag 19 september. Inwoners krijgen een oefenfiets. Info: dienst buurtwerking en activering, tel. 03 890 9070, www.bornem.be

Tijdens de week van de mobiliteit zet Bornem in op acties rond mobiliteit. Saadet Gulhan (N-VA), schepen van mobiliteit: ‘Al deze acties kunnen bijdragen aan een positiever beeld over fietsen. We willen daarmee een zaadje planten om een wijziging te zien in onze modal split, de verdeling van de verplaatsingen binnen onze gemeente. Binnenkort kunnen onze eigen medewerkers trouwens ook een fiets leasen. We hopen dat zij deze buiten het woon-werkverkeer ook veel privé gaan gebruiken. Want hoe meer er gefietst wordt, hoe gezonder onze medewerkers zijn én onze gemeente zelf wordt.’

 ‘Zondag 17 september is autoloze zondag. Op deze dag willen wij als gemeente inzetten op communicatie naar onze inwoners om die dag de auto zoveel mogelijk thuis te laten.’

 Op woensdag 20 september, vanaf 13 uur, vindt de fietsenverkoop van de weesfietsen plaats aan de gebouwen van de uitvoeringsdienst in de KMO-zone Puursesteenweg. Op dat moment kunnen inwoners en/of kopers hun fiets ook laten labelen.

 Op donderdag 21 september houdt men een fietsactie op de fietsostrade en aan de Sint-Amandsesteenweg. Alle fietsers krijgen daar een gadget.

 Op vrijdag 22 september  is het naar jaarlijkse traditie Strapdag. Gulhan: ‘Al onze Bornemse (lagere) scholen nemen deel aan deze actie. Verschillende scholen zetten straten af en organiseren leuke activiteiten op de school of in de omgeving van de school. Dit allemaal in het teken van mobiliteit. Het wordt dan één groot mobiliteitsfeest, die dag.’

 De gemeente Willebroek viert op zaterdag 30 september de Dag van de Klant. Op het Louis De Naeyerplein kunnen bezoekers genieten van een dag vol plezier, verrassingen en leuke prijzen. Een van de hoogtepunten van de dag is het Prijzenrad. Bezoekers kunnen vanaf 14 uur één keer gratis aan het rad draaien en zo kans maken op diverse prijzen, waaronder Willebroekbonnen, leuke gadgets en waardevolle geschenken van lokale handelaars. In totaal is er voor 4 000 euro aan prijzen te winnen. Handelaarsvereniging Willebroek Winkelhart organiseert het foodtruckfestival Lekker Willebroek op het Louis De Naeyerplein. (EM / Foto Generatie Rookvrij)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten