• 27/05/2024

Bellemadam Myriam

Bellemadam Myriam Sips in de bloemetjes gezet

MECHELEN – Al tien jaar is Myriam Sips met hart en ziel de bellemadam van Mechelen. Tot op de dag van vandaag is zij nog altijd de eerste en de enige, bellemadam in België, een unicum. Sinds 2023 is zij ook officieel aangesloten bij de Gilde van de Bellemannen. Een bellemadam/man zorgt voor de aankondiging van evenementen, nieuwsfeiten voor het stedelijke publiek en de opluistering van braderieën, wijkfeesten en markten.

De sterkte van Myriam de Bellemadam is dat zij de mensen oprecht graag ziet. Elke Mechelaar, klein of groot, jong of oud, mooi of lelijk… iedereen wordt door haar joviaal begroet. Door Myriam zijn we de enige stad in België waar een bellemadam actief is, een unicum. Myriam is een rasechte Mechelaar, geboren in de wijk Battel en geëngageerd in het Mechelse theatergebeuren. Ze stapt mee in de prachtige traditie van de bellemannen, dat waren vroeger stadsomroepers die het nieuws in de stad verkondigden, toen er nog geen kranten bestonden. Vandaag vervult de Bellemadam een symbolische rol, die alle Mechelaars met elkaar verbindt.”, zegt schepen van cultuur Björn Siffer.

In 2014 nam Myriam Sips de bel over van haar voorganger François ‘Swa’ De Schouwer. Voorheen werkte Myriam jarenlang als animator in de bejaardensector.

Foto’s Ronny MULLENS/Stad Mechelen

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten