• 23/06/2024

Belgische riders meten zich met internationale toppers in Antwerp Skate Contest

ANTWERPEN – Morgen zaterdag en zondag vormt het indoor skatepark van SPRK in Park Spoor Noord het decor voor de vijftiende editie van de Antwerp Skate Contest. De Belgian Skateboard Association (BSA) organiseert in samenwerking met Sporting A de tweedaagse wedstrijd waar skateboarding centraal staat. Toeschouwers kunnen gratis komen genieten van dit event, dat het kruim van de Belgische skatescene de kans geeft om zich te meten met enkele internationale toppers.

Antwerp Skate Contest is één van de absolute topafspraken op de Belgische skatekalender. Dit laagdrempelig, internationaal treffen is aan haar vijftiende editie toe. Niet alleen komen de beste Belgische riders in actie, ook staat het event met stip genoteerd in de agenda’s van diverse internationale riders. De uitgelezen kans dus voor talent van eigen bodem om te wedijveren met de internationale top.  Organisator BSA voorziet een wedstrijdformat voor verschillende leeftijdsgroepen en categorieën. De deelnemers nemen het in twee categorieën (gesponsord en niet-gesponsord) tegen elkaar op om de prijzenpot van 5 000 euro onder elkaar te verdelen.

Het hele weekend kan iedereen gratis komen supporteren. De organisatie wil zoveel mogelijk mensen laten kennismaken met deze spectaculaire, en sinds kort ook Olympische, sport en tonen waar skateboarden voor staat. Skateboarden omarmt immers principes zoals vrijheid, individuele ontwikkeling en creativiteit als bouwstenen van haar identiteit.

Het decor voor de wedstrijd is SPRK in Park Spoor Noord. SPRK is een ontmoetingsplek en competentiecentrum voor en door Antwerpse jongeren. Door middel van urban sports & culture wil de stad haar jongeren motiveren om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Daarbij worden waar het kan ook linken gelegd naar de arbeidsmarkt. Voor deze prestigieuze wedstrijd maakte de stad samen met de skaters een analyse van de toestellen en deed ze enkele permanente upgrades aan het skatepark.

Skateboarden is als urban sport exponentieel gegroeid de voorbije jaren. Nu het ook een olympische sport is, wordt ze duidelijk op de kaart gezet bij Sport Vlaanderen en het BOIC. Peter Wouters (N-VA), schepen voor sport: ‘De hoge vlucht van het skateboarden houdt aan, maar Sporting A is al veel langer ‘on board’ als trouwe partner van de skateboard community. Antwerpen wil die voortrekkersrol blijven spelen in de stedelijke jongerencultuur en de urban sportscene. Daarom zetten we met Sporting A verder in op moderne infrastructuur en urban events op lokaal, nationaal en internationaal niveau. Vaste waarde Antwerp Skate Contest is een wedstrijd met internationale uitstraling, maar voor de riders is het competitieve aspect niet determinerend. Levende skatelegende Tony Hawk beschouwt skateboarden als een kunstvorm, een levensstijl en een sport. Laat ons dit weekend dus vooral doen wat de riders zelf doen: genieten van en plezier hebben in de opgevoerde tricks.’ Je kan zaterdag terecht van 11 uur tot 18.30 uur en zondag van 13 tot 19 uur in SPRK, Parkloods, Park Spoor Noord, Damplein 36, 2060 Antwerpen. (EM / Foto Stad Antwerpen)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten