• 14/06/2024

Belgische primeur voor Put van Ekeren, jouw foto in het Rivierenhof

EKEREN – Vanochtend opende Scuba Service BV samen met AVOS ( Antwerpse Verstandhouding Voor Onderwater Sport) de eerste onbemande vulcontainer in België, voor het vullen van duikflessen aan het Domein Muisbroek .

Ongeveer anderhalf jaar geleden haalde Scuba Service BV uit Schoten al het nieuws met hun nieuwe en volledig geautomatiseerde testmachine voor het herkeuren van de composietflessen die door de brandweer gebruikt worden als adembescherming.

Zij waren hiermee het eerste herkeuringsbedrijf ter wereld die deze flessen aan zo’n hoge nauwkeurigheid en aan zo’n groot tempo konden herkeuren.

Het ‘Domein Muisbroek’ gelegen in de Antwerpse Haven op het grondgebied Ekeren is al jaren één van de meest populaire duikplaatsen in België en gekend en geliefd door duikers uit binnen- en buitenland. Het domein staat onder de duikers gekend als de ‘Put van Ekeren’ en de uitbating wordt al jaren verzorgd door AVOS, een vereniging die de duikclubs van de provincie Antwerpen groepeert.

Door de jaren heen hebben zij geïnvesteerd in parking, steigers, trappen, onderhoud en het opkuisen en leefbaar houden van de ‘Put’. Vorig jaar nog opende AVOS, tijdens de viering van hun 50-jarig bestaan, een nieuwe sanitaire blok waardoor de duikers nu een degelijke en hygiënische toilet- en omkleedruimte kregen.

Als je weet dat het domein eigendom is van zowel de stad Antwerpen als van de NMBS en dat het daarenboven nog eens gelegen is vlak naast een natuurgebied en in de Antwerpse haven kan je begrijpen dat het verkrijgen van de nodige vergunningen hiervoor geen sinecure was.

Vorig jaar werd Scuba Service BV door AVOS onder de arm genomen om het volledige technische gedeelte van de nieuwe vulcontainer op zich te nemen.

Het werd een unieke samenwerking tussen enerzijds een commercieel bedrijf en anderzijds een vzw maar met éénzelfde doel, namelijk een vergunning bekomen en het plaatsen van een onbemande vulcontainer die optisch dezelfde structuur en uitstraling heeft zoals het sanitaire blok en die een enorme verbetering betekent voor de Antwerpse duiksport.

Peter Wouters, Antwerps districtsschepen voor sport, en Annemie Plompen (beiden N-VA), districtsschepen voor sport, knipten het lint door.

Heb je een mooie foto van jouw wandel- of fietstocht in het Rivierenhof? Of ga je binnenkort op pad door het park? Neem dan je fototoestel mee. Want het Provinciaal Groendomein organiseert de fotowedstrijd ‘Park van mijn dromen’ voor professionele fotografen en hobbyisten.

De winnaars krijgen ‘park-tastische prijzen’: een ontbijt voor twee in Kasteel Rivierenhof, tickets voor De Grote Schijn of een goed gevulde Rivierenhof-goodiebag. De mooiste foto’s worden tentoongesteld tijdens de gratis fototentoonstelling ‘Park van mijn dromen’ van zaterdag 23 september tot en met zondag 8 oktober in de galerij van het Rivierenhof.

Deelnemen kan gratis tot en met zaterdag 12 augustus door één of meer foto’s in te sturen via www.100jaarrivierenhof.be. 

Er zijn vijf verschillende categorieën: flora en fauna, landschap, bezoekers, gebouwen en vrij onderwerp. De winnaars worden bekend gemaakt op dinsdag 22 augustus. (EM / Foto Provincie Antwerpen)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten