• 22/06/2024

Belgisch goud en brons, Antwerpenaars Vandorpe en Rombouts uitgeschakeld

MORTSEL – Geen goede dag voor de twee deelnemers uit de provincie Antwerpen die vandaag in actie kwamen op de Paralympische Spelen in Tokyo. Jef Vandorpe en Francis Rombouts werden uitgeschakeld. Michèle George uit Amougies won haar tweede goud, Manon Claeys (zie foto) uit Maldegem haar tweede brons.

In de derde ronde van het enkelspel rolstoeltennis werd Jef Vandorpe uit Niel met 0-2 (2-6/1-6) geklopt door de Argentijn Gustavo Fernandez. ‘Ik heb verloren maar mijn tegenstander was echt enorm sterk. Ik kan mezelf niets verwijten en speelde eigenlijk een goede wedstrijd. In de eerste set heb ik een kans laten liggen, maar voor de rest heb ik alles gegeven.’

Nadien speelde Vandorpe nog dubbel met Joachim Gérard. Ons Belgisch duo moest de duimen leggen voor de sterke Britten Hewett-Reid, de nummers één van de wereld in het dubbelspel en zilveren medaillewinnaars in Rio. Gérard en Vandorpe moeten zo de Paralympische Spelen verlaten, nadat ze eerder vandaag beiden hun achtste finales in het enkelspel verloren.

Bocciaspeler Francis Rombouts uit Tielen speelde zijn derde en laatste poulewedstrijd tegen de Brit Will Hipwell. Onze landgenoot won die match met 8-1, maar was al uitgeschakeld en komt ook niet meer in actie in Tokyo. Enkel de groepswinnaars en de beste twee nummers twee stootten door naar de kwartfinales. Hij verlaat de Paralympische Spelen met opgeheven hoofd, na onder meer een fantastische wedstrijd tegen de nummer één van de wereld en topfavoriet voor goud, de Thai Saengampa. Rombouts keek met alleen maar positieve gevoelens terug op de Spelen. ‘Het was een heel mooi avontuur hier in Tokyo. Ik ben heel blij dat ik deze laatste poulewedstrijd heb kunnen winnen. Dat maakt me trots. Zo kan ik Japan op een mooie manier verlaten. Dit is een perfecte afsluiter. Ik heb hier een heel mooie tijd gehad. De poule overleven op deze Spelen was sowieso moeilijk. Dat wist ik vooraf. Het was voor mij al een droom om deel te nemen aan de Paralympische Spelen. Ik wil de Belgische paralympische beweging nog bedanken voor de ondersteuning hier in Tokyo. Die was heel goed.’

Michèle George heeft weer goud behaald. In de Freestyle Test was ze opnieuw outstanding met Best of 8. Ze behaalde een score van 80.590 procent. ‘Wat kan ik zeggen? Ik ben sprakeloos. Ik kom naar hier met een jonge merrie en die laat de wereld zien waartoe ze in staat is, het is gewoon geweldig. Ik wist dat ze het kon, maar ik vond het eigenlijk een beetje te vroeg om het haar in dit soort omstandigheden te laten doen. In Londen 2012 behaalde ik twee keer goud op mijn eerste Spelen met Rainman. Hier doe ik nu hetzelfde op mijn eerste Spelen met Best of 8. Ik denk dat hard werken zijn vruchten afwerpt.’

Manon Claeys heeft haar tweede bronzen medaille gepakt. In de Freestyle Test behaalde ze een score van 72.853 procent waarmee ze enkel de Nederlandse Sanne Voets (76.585 procent) en de Braziliaanse Rodolpho Riskalla (74.659 procent) voor zich moest dulden. Ik was ervan overtuigd vierde te zijn. Ik ben sprakeloos en dat gebeurt niet veel. Het is zot dat ik twee medailles behaal op mijn eerste Paralympische Spelen. Ik ga hard verder werken voor Parijs. Tegen dan zit ik met een luxeprobleem want dan heb ik drie paarden.’(EM / BPC/ Foto BPC)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten