• 19/05/2024

Beleef met je (klein)kind een avontuurlijke reis door de muziek in Dessel

DESSEL – Lokaal bestuur Dessel, STORA en Tabloo gaan de komende vijf jaar samenwerken met Musica Impulscentrum, een kunstenorganisatie die werkt rond klank en muziek.

Hierbij wil men samen met Desselaars en verenigingen uit de gemeente aan de slag gaan om nieuwe muzikale en artistieke projecten en activiteiten uit te werken in en rond Tabloo.

Een eerste activiteit is een muzikale workshop voor (groot)ouders en (klein)kinderen dit najaar.

Ontdek de toverkracht van muziek in de workshop ‘Kiem’. Kom samen met je (klein)kind plezier beleven aan een leuke en bijzondere, muzikale workshop waarin muziek tot leven komt.

Je gaat samen op avontuur met ritmische, melodieuze en speelse muziek van vroeger. Liedjes en versjes van toen worden vanonder het stof gehaald. Zo wil men ze nieuw leven inblazen en bewaren voor latere generaties.

Tijdens de workshop speelt men met muziek, geïnspireerd door leuke verhalen, gedichtjes en liedjes van vroeger en nu. Samen met een muzikant begint men met een klein muzikaal zaadje, en dat zaadje groeit uit tot een betoverend verhaal vol mooie klanken waarbij iedereen actief kan meedoen met instrumentjes of ander materiaal.

Mis deze bijzondere kans niet om de magie van muziek te ontdekken. Schrijf je vandaag nog in voor de workshop ‘Kiem’ en beleef samen met je (klein)kind een avontuurlijke reis door de wereld van muziek en fantasie.

Deze workshop is voor kinderen van nul tot drie jaar en hun (groot)ouders. Hij vindt plaats op zaterdagen 23 en 30 september en 7 en 21 oktober.

Dit zijn de uren: 9 uur tot 9.30 uur: baby’s van nul tot negen maanden, 10 uur tot 10.30 uur: baby’s en peuters van negen tot achttien maanden, 11 uur tot 11.30 uur: peuters van achttien tot 36 maanden. De workshop is gratis. Tabloo bevindt zich in de Gravenstraat 3.

Om deze projecten mee vorm te geven, is men op zoek naar vrijwilligers voor de klankbordgroep. Deze groep zal een viertal keer per jaar vergaderen en mee nadenken over de creatieve invulling van de projecten.

Ook bij de activiteiten zelf wil men beroep doen op vrijwilligers, bijvoorbeeld voor het klaarzetten van de zaal, de ontvangst van de deelnemers of andere taken.

Heb je interesse om deel te nemen aan de klankbordgroep of wil je helpen bij de activiteiten? Neem dan contact op met Ellen Mostmans van Tabloo, ellen.mostmans@nirond.be, tel. 014 33 41 93. Inschrijven voor de workshop doe je hier

Het lokaal bestuur van Dessel wil de lokale handelaars waarschuwen voor e-mails van het bedrijf ‘Gemeentegids XL’. Zij contacteren ondernemers om te adverteren in hun ‘infogids’.

Lokaal bestuur Dessel werkt op geen enkele manier samen met deze firma. Men raadt het dan ook ten zeerste af om in te gaan op hun voorstel.

Het college van burgemeester en schepenen heeft recentelijk beslist voorlopig geen gemeentegids meer uit te brengen.

Bij twijfel kan je contact opnemen met de dienst communicatie, tel. 014 38 99 35,communicatie@dessel.be. (EM / Foto Gemeente DESSEL)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten