• 18/05/2024

Beleef een vurige winteravond in het Vrijbroekpark, Lierse bib heeft je nodig

MECHELEN – Je denkt er waarschijnlijk niet elke dag aan, maar de vier elementen spelen een belangrijke rol in ons leven. Zonder aarde hebben we geen huizen en geen voedsel. Zonder water zouden wij en het leven rondom ons uitdrogen. Vuur hebben we nodig voor licht en warmte. En lucht is natuurlijk ook een essentieel element. Beeld je maar eens in dat je zonder zit.

We hebben ze dus nodig, daar zijn we het mee eens. Maar wist je dat de elementen ook nog eens allemaal afhankelijk zijn van elkaar? Volg het verlichte pad en ontdek de vier elementen in het Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark tijdens een  winteravond. De Vurige winteravond vindt plaats nu vrijdag 16 december. Je bent welkom vanaf 19 uur, aan het bezoekerscentrum. Tot 20.30 uur kun je daar starten om het parcours af te leggen. Deelnemen is gratis. Er wordt niet gewerkt met tijdsloten, dus je hoeft je niet in te schrijven. Wél zullen er dit jaar opnieuw drank en hapjes aan democratische prijzen te verkrijgen zijn op het einde van de wandeling, op het evenementenplein. Door iets te eten of te drinken steun je meteen één van de goede doelen. Op hetzelfde plein kun je genieten van een vuurshow met Peter Gusta om 20 uur en om 21 uur. Het einde is voorzien om 23 uur.

De wandeling is ongeveer twee kilometer lang en duurt een uur. Het pad is toegankelijk voor buggy’s en rolwagens. Trek zeker warme kledij en stevige stapschoenen aan. Voorzie regenkledij indien nodig. Dit evenement is afvalarm, daarom worden de dranken geserveerd in herbruikbare bekers. De waarborg voor zo’n beker bedraagt één euro. Breng dus zeker kleingeld mee. De organisatoren raden aan om met de fiets te komen. Er zijn extra fietsparkings aan de hoofdingang. Kom je toch met de auto? De parkings in het park zijn niet beschikbaar. Maar je kan wel parkeren op parking Eekhoorn. Een plannetje vind je op https://www.provincieantwerpen.be > Vrijbroekpark ‘Parking Eekhoorn’. Voor een plan van het park, kijk je onder ‘Plattegrond Vrijbroekpark’.

In het kader van de Poëzieweek 2023, die loopt van vrijdag  26 januari tot donderdag 1 februari, gaan honderden #Weesgedichten op zoek naar een adoptieraam. Onder de baseline ‘Weesgedicht zkt Adoptieraam’ gaat een collectief van Vlaamse bibliotheken het –  saaie imago van poëzie te lijf door straten te overspoelen met gedichten.

Bib de Fé is één van de deelnemende bibliotheken van de actie. Lierse straten worden overspoeld met poëzie van haar inwoners. Je kan daarbij helpen door als inwoner één van de 55 weesgedichten te adopteren. Het enige wat kandidaat-adoptanten nodig hebben, is een raam op een benedenverdieping. Vervolgens komen mensen van de bib langs om het gedicht met afwasbare stiften aan te brengen. Via een digitale route kan je wandelen langs de verschillende raamgedichten.

Vanaf donderdag 15 december kunnen inwoners surfen naar weesgedichten.be en kiezen uit een lijst van gedichten.  Bib de Fé zoekt nog vrijwilligers met een mooi handschrift om de gedichten aan te brengen op de ramen van inwoners. Heb jij een moment vrij in de week voor 26 januari en zin om één of meerdere weesgedicht te laten schitteren op een Liers adoptieraam? De bib zorgt voor de gedichten, een pen en een onbeschreven raam. Meld je aan door een mail te sturen naar bibliotheek@lier.be. (EM / Foto Provincie Antwerpen)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten