• 17/07/2024

Belangrijke informatie ivm vaccinaties ZORA, Pallieterland en Antwerp Expo

LINT – Vaccinatiecentrum ZORA in Lint prikt verder tussen Kerstmis en Nieuwjaar. De ministers van Volksgezondheid beslisten immers dat de intervallen om een boosterprik toe te dienen ingekort worden, om meer mensen sneller die extra bescherming van de derde prik te geven. In vaccinatiecentrum ZORA versnelt men dus mee. Wie een Pfizer of Moderna kreeg, kan nu vier maanden na de tweede prik een boosterprik ontvangen. De intervallen voor Johnson en Johnson (twee maanden) en AstraZeneca (vier maanden) blijven ongewijzigd.

Voor de boostervaccinaties werd er in alle Vlaamse vaccinatiecentra omgeschakeld van Pfizer naar Moderna. Daardoor kregen heel wat mensen een uitnodiging voor Pfizer als boostervaccin, terwijl er in Vlaanderen geen Pfizer-boostervaccins meer zijn. Hun boostervaccinatie zal in alle Vlaamse vaccinatiecentra, met Moderna gebeuren. Net zoals Pfizer is Moderna een grondig onderzocht, veilig en effectief vaccin in de strijd tegen corona. Boostervaccins zijn extra prikken die gegeven worden aan personen met een basisvaccinatie, met als doel hun immuniteit tegen de zeer besmettelijke deltavariant te versterken en verlengen. Door zo’n boosterprik ontwikkelen mensen nog meer antistoffen en immuniteit dan ze al hebben na de volledige basisvaccinatie.

Oorspronkelijk plande het vaccinatiecentrum in Lint te sluiten in de kerstperiode. Alle burgers uit Boechout, Kontich, Edegem, Lint, Hove en Mortsel die binnen de termijn van respectievelijk twee, vier of zes maanden vielen, krijgen een uitnodiging voor een prik vóór donderdag 23 december. Men ligt perfect op schema om tegen eind januari 2022 alle boosterprikken voor de 18+ers te zetten.

De beslissing om de termijn voor de derde prik na Pfizer en Moderna in te korten zorgt ervoor dat men wel opnieuw burgers kan uitnodigen. Daarom prikt men verder, ook in de eindejaarperiode.  Het kan dus snel gaan. Daarom roept men we alle inwoners op om digitaal via www.myhealthviewer/mijn gezondheid.be  te checken of men al een uitnodiging ontvangen heeft. Wie dat nog niet deed, vraagt men om zich ook zeker op QVAX te registreren.

Bij het online boeken van een afspraak kreeg men mogelijk geen tijdslotjes Pfizer meer te zien. Men kon dus online geen afspraak boeken. Dit probleem werd gesignaleerd aan het Agentschap Zorg & Gezondheid. ELZ Pallieterland (Ranst, Nijlen, Lier, Berlaar en Duffel) meldt dat uiterlijk morgen ook personen die een uitnodiging voor een Pfizer-boostervaccin ontvingen hun afspraak voor een boostervaccinatie met Moderna kunnen boeken. Ze kunnen zich met dezelfde uitnodiging aanmelden en een afspraak boeken. Ervaar je toch problemen bij het boeken van je afspraak?  Heb je vragen over je afspraak? Neem dan contact op met vaccinatiecentrum@lier.be of 03 8000 410. Door de vele vragen over de omschakeling van Pfizer naar Moderna voor de boostervaccinaties ontvangt men deze week uitzonderlijk veel oproepen waardoor de wachttijd kan oplopen.

Inwoners van Antwerpen en de districten en van Borsbeek, Wijnegem, Stabroek en Schoten krijgen momenteel boosters in Kinepolis en Antwerp Expo.  Kinepolis zal vanaf volgende week niet langer worden gebruikt maar de capaciteit in Antwerps Expo wordt opgetrokken naar 20 000 prikken per dag zodat iedereen tegen het eind van de kerstvakantie drie keer gevaccineerd moet zijn. Zodra de overheid de databases openstelt, gaan de uitnodigingen de deur uit. (EM)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten