• 14/04/2024

Begin van de zomervakantie is meteen ook de start van de zomerkermis in Mechelen

MECHELEN – De zomervakantie staat voor de deur. Traditioneel ook het moment dat de zomerkermis neerstrijkt in de Mechelse binnenstad. Nog tot en met dinsdag 11 juli hullen de kleurrijke attracties en kramen de Grote Markt in een vrolijke en uitgelaten sfeer.

Burgemeester Alexander Vandersmissen, schepen van economie Greet Geypen (beiden Open Vld), en de Bellemadam, namen de officiële opening voor hun rekening. De Mechelse zomerkermis telt meer dan 30 attracties. Deze attracties staan verspreid over de Grote Markt, Schoenmarkt en voor het postkantoor.

Geypen: ‘De zomerkermis brengt een levendige en feestelijke sfeer in onze stad en trekt talloze bezoekers aan, zowel vanuit Mechelen als daarbuiten. Mensen combineren vaak hun uitstap naar de kermis, met een bezoekje aan de binnenstad, wat ook goed is voor onze lokale handel en horeca.’

De Grote Markt en omgeving worden de komende dagen omgetoverd tot één groot pretpark met tal van spannende attracties. Wie minder avontuurlijk aangelegd is, zal zich niet snel vervelen. Ook de klassiekers zijn van de partij: het lunapark, de kindermolen en het schietkraam.

De kermis is elke weekdag geopend van 16 tot 21 uur. Op vrijdag, zaterdag en zondag houden de foorkramers hun attracties en kramen open van 14 tot 22 uur. Bij mooi weer kunnen de attracties vroeger openen.

Op donderdag 29 juni tussen 13 en 15 uur wordt de muziek en de flikkerende verlichting eventjes uitgeschakeld voor het prikkelarm moment. Woensdag 5 juli is het de familiedag met kortingen en animatie. Ook op 11 juli – de laatste dag van de kermis – wordt er animatie voorzien.

De traditie om in juli in Mechelen een kermis te houden, is al zo oud als de straat. De datum van de kermis werd ooit bepaald rond de patroonheilige Sint-Rumoldus die op 1 juli wordt herdacht.

Foto’s Ronny MULLENS

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten