• 19/07/2024

BEERS BEGOT! zet een heel dorp in beweging op vrijdag 26 augustus

BEERSE – ‘Beerse is bangelijk, buitengewoon en zit bomvol talent.’ Met dat idee ontstond bij Inge Heylen in 2019 het idee voor BEERS BEGOT! Heylen: ‘Een grote show met allemaal mensen van Beerse, moest toch kunnen. Het dorp herbergt namelijk heel wat straf muzikaal, maar ook event-technisch talent. Daar moest toch iets mee te doen zijn. ‘

En zo geschiedde. Iedereen met een hart voor Beerse en een passie voor muziek en ambiance werd een deel van dit unieke, onvergetelijke project. Het Tuinfeest was bereid als host te fungeren en het resultaat was een show, bomvol het beste wat Beerse te bieden heeft. Het publiek was verbaasd en smulde. Wat de organisatoren ervan leerden: muziek verbindt. Dat was in 2019.

In mei kleurden mysterieuze banners opeens de belangrijke plaatsen in het dorp. Er was iets op til, maar Beerse wist nog niet wat. Daar zaten natuurlijk die Beers Begot-kapoenen voor iets achter. Na het reveal-filmpje op social media, mocht men het eindelijk van de daken schreeuwen: BEERSE BEGOT! I is terug. Men zocht en vond een nieuwe host, dat andere topevenement in Beerse centrum: Summerjam. De vrijdagavond, 26 augustus, staat helemaal in teken van Beerse en muziek.

Beers Begot! vzw werd opgericht. In het bestuur: Inge Heylen, Niels Van den Heuvel, Renate Vos, Jos Jacobs en styliste Inge Geuens. Het doel: hét platform worden voor muzikanten in Beerse. Ze dromen van kruisbestuiving tussen genres, onontdekt talent een podium geven, een volledige inventaris van alle muzikanten en wie weet zelfs ooit een repetitieruimte/opnamestudio.

Mensen vanuit verschillende muzikale werelden troffen elkaar in dit project. De band bestaat uit: Vocals: Inge Heylen, Jos Jacobs, Geert De Houwer, Seppe De Houwer, Renate Vos, Katrien Sysmans, Eva Vermeren en heel wat special guests, gitaar:  Jan Willemsens en  Sander Dockx, bas: Jan Verboven, drums: Wim Duchêne, percussie: Bert De Proost, keys: Stefan Verbeek, trompet: Thomas Driesen, sax: Kobe Van Hasselt en Lieven Van den Heuvel, trombone: Sven Kemland, cornet: Patricia Geerts, sax, dwarsfluit, arrangeur blazers: Benny Van Genechten, koor: BEERS BEGOT!-koor onder leiding van Eva Vermeren.

De productieploeg: leiding: Niels Van den Heuvel, sound: Frank Denies en Raf Van Hoof, lichten: Bob Mostmans, crew: Geert Mostmans, Jochen Veulemans, Bart Denies, Raf Winten en Michiel Roefs.

BEERS BEGOT! vindt plaats op vrijdag 26 augustus op Summerjam. De Summerjamtent opent de spreekwoordelijke deuren om 19.30 uur. DJ Stijn Van Eetvelde alias  ‘Jax Santo’ legt zijn tofste plaatjes op om de dansbenen op te warmen. Rond de klok van tienen start de show, en achteraf klimt Stijn terug in zijn DJ-booth.

Wie op de hoogte wil blijven van alles rond BEERS BEGOT!, neemt best eens een kijkje op Facebook of Instagram. Vandaag ging onze fotograaf een kijkje nemen tijdens de algemene repetitie.

Foto’s Ronny MULLENS

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten