• 14/06/2024

Beëindig de krokusvakantie met één van deze evenementen

ANTWERPEN – De krokusvakantie zit er bijna op. Het weer zat niet mee maar laat dat vooral niet aan je hart komen om dit weekend deel te nemen aan (bijvoorbeeld) één van deze activiteiten:

*MOL –  Een dementieproces heeft heel wat effecten op relaties. Tijdens een lezing vanavond bespreekt men de draaglast en –kracht bij mantelzorgers. De lezing vindt plaats in de cafetaria van woonzorgcentrum Witte Meren, Collegestraat 69, van 19 tot 21 uur. Elke Keepers van het regionaal expertisecentrum dementie vertelt je welke mogelijkheden tot hulp en ondersteuning er zijn. Deelnemen is gratis.

Vanavond is iedereen welkom op de uitreiking van de ‘Cultuurprijs 2020-2022’ en de ‘Culturele Carrièreprijs’. Om 20.30 uur start men in Zaal ’t Getouw (Molenhoekstraat 2) met een korte voorstelling van de genomineerden. Daarna kan je (nog eens) stemmen op je favorieten. Je krijgt een gratis drankje en een muzikaal optreden door lokale helden. Ook de toegang is gratis.

Nog tot morgen kan je naar aanleiding van de ‘Dag van de moedertaal’ in de bibliotheek komen luisteren naar verhalen in verschillende talen. Kom langs tijdens de openingsuren.

Morgenavond, tijdens Moonparty, geldt ter hoogte van de fuiftent langs Zelm éénrichtingsverkeer over een afstand van ongeveer 200 meter. De maatregel geldt over de volledige breedte van de rijbaan. Uitsluitend de rijrichting vanuit Millegem naar Achterbos blijft mogelijk. In dezelfde zone voert men een snelheidsbeperking in tot 30 kilometer per uur. De maatregelen vanaf 20 uur tot 4 uur.

Peuters, kleuters en kinderen tot en met tien jaar kunnen zich zondag maximaal uitleven tijdens de sporthalspeeltuin. De driewielers, het springkasteel, ballen, blokken, klimtuigen,… zorgen gegarandeerd voor enkele uurtjes speelplezier. Iedereen is welkom tussen 13.30 uur en 17.30 uur in sporthal Den Uyt, Rode-Kruislaan 20. Deelnemen kost 2,5 euro, ter plaatse cash te betalen (niet met bancontact). Men aanvaardt vrijetijdscheques.

*HERENTALS – Nog tot zondag kan je deelnemen aan drie verschillende wandelingen voor Maison Maurice. De uitvalsbasis is de Herentalse natuur op en rondom de Kempense heuvelrug. Je kan kiezen tot een wandeling van vier, 7,5 of 13,5 kilometer. Morgen en overmorgen kan je onderweg even genieten van een hapje en een drankje. Voor vijf euro kan je de wandeling kopen via https://vzwmaisonmaurice.be/

*BEERSE – ‘t Is weer tijd voor carnaval en dat viert men vanavond in het lokaal dienstencentrum. Zin om mee te komen feesten? Je bent welkom van 18.30 uur tot 21.30 uur. Toegang is gratis. Wie wil, mag verkleed komen.

*AARTSELAAR – Van vanavond tot zondag regeren Keizer Luc en Keizerin Vanessa over de gemeente. Vanavond nemen ze vanaf 19.11 uur de sleutel en scepter van de burgemeester in ontvangst. Morgen volgt een kroegentocht naar de cafés buiten het centrum. Vertrek om 14 uur aan Café Derby. Vanaf 20 uur volgt de jaarlijkse Leutenavond. Zondag is er de 41ste internationale carvavalstoet (zie foto) met vertrek om 13.30 uur aan Café Belle Vue (Oever).

Edwin MARIËN

Foto Gemeente Aartselaar

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten