• 18/07/2024

Bedank uw leerkracht in Antwerpen, kunst in Merksem, jobbeurs op Bosuil

ANTWERPEN – Morgen dinsdag 5 oktober vindt wereldwijd de Dag van de Leerkracht plaats. Stad Antwerpen en Onderwijstalent roepen ouders en leerlingen op om die dag hun favoriete leerkracht te bedanken op Instagram of Facebook. Post een leuke herinnering over hem of haar en win een mooie prijs voor je klas en leerkracht.

Jinnih Beels (Vooruit), schepen voor onderwijs: ‘Veel mensen hebben of hadden een leraar die hen altijd zal bijblijven. Iemand die hen inspireerde, naar hen luisterde op moeilijke momenten, grappig was of enorm bevlogen. Daarom vragen we alle Antwerpenaren om een leuke ervaring met hun favoriete leerkracht te posten op de Facebook- of Instagrampagina van Onderwijstalent. Die positieve ervaringen benoemen is belangrijk, maar doen we veel te weinig. De Dag van de Leerkracht is daar de ideale aanleiding voor.’ Wat maakt(e) jouw leerkracht of die van je kinderen uniek? Post morgen een leuke ervaring met je favoriete leerkracht op www.facebook.com/onderwijstalentantwerpen  of www.instagram.com/onderwijstalent Iedereen die op Instagram of Facebook een leuke ervaring of tof dankwoord post, maakt kans op een fruitmand voor de klas en een mand met koffiekoeken voor de leerkracht. Hilde Jacquemijn, coördinator Onderwijstalent: ‘Onderwijstalent zet zich vooral in voor leerkrachten in Antwerpen. We vinden het dan ook belangrijk om ze regelmatig te bedanken en waarderen voor hun dagelijkse inzet. En wie kan dat beter dan de leerlingen en hun ouders?’

Om de twee jaar veranderen de inkom- en ontvangsthal van het Merksemse districtshuis in een kunstgalerij (zie foto). Merksemse amateurkunstenaars krijgen dan een hele week lang de gelegenheid om hun werk tentoon te stellen aan een groot publiek. Je kan de gratis tentoonstelling ‘Merksemse Meesters’ nog tot en met zondag 10 oktober bezoeken.

Meer dan 40 creatieve 60-plussers en enkele kleinkinderen tonen dit jaar hun werk. Spring binnen in het districtshuis en bewonder de grote variatie aan kunstwerken, met onder meer schilderijen, tekeningen, foto’s en beeldhouwwerken maar ook glaswerk, miniaturen, digitale werken en ambachtelijk gebonden boeken. Patrick Van den Bempt (N-VA), schepen voor senioren: ‘Ik sta er steeds versteld van hoeveel artistiek talent er bij onze Merksemse senioren aanwezig is. Deze tentoonstelling is een uitstekende gelegenheid om dat meer onder de aandacht te brengen.’ Meer info: https://www.antwerpen.be/nl/overzicht/district-merksem-1/nieuws/bezoek-de-gratis-tentoonstelling-merksemse-meesters-2021.

Op woensdag 6 oktober tussen 11 en 17 uur organiseren RAFC, Port of Antwerp en haar partners de tweede editie van de Antwerp Jobbeurs. Een 60-tal standhouders, van wie een groot aantal actief in de Antwerpse Haven, zullen aanwezig zijn. De Antwerp Jobbeurs wordt georganiseerd met steun van Schepen bevoegd voor haven, stadsontwikkeling & ruimtelijke ordening Annick De Ridder (N-VA). Zij zal samen met Sven Jaecques, General Manager RAFC, de Antwerp Jobbeurs officieel openen. Op een unieke locatie kunnen werkzoekenden en studenten kennismaken met tal van bedrijven. De Antwerp Jobbeurs vindt plaats op de eerste verdieping van het Bosuilstadion en is toegankelijk voor iedereen op vertoon van een geldig Covid Safe Ticket. Meer info: https://royalantwerpfc.be/antwerp-jobbeurs-2021/antwerp-jobbeurs-bezoeker. (EM / Foto District Merksem)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten