• 19/05/2024

Bataljon Artillerie Brasschaat overhandigt cheque aan Tejo, een goed doel voor jongeren

BRASSCHAAT – Het Bataljon Artillerie heeft vanmiddag 2 300 euro geschonken aan Tejo, een Brasschaats goed doel voor jongeren.

De overhandiging van de cheque vond plaats in de de Aeroclub van Brasschaat aan de Vliegveldlaan.

Het gemeentebestuur van Brasschaat, vertegenwoordigers van Tejo en een delegatie van het Bataljon Artillerie waren aanwezig.

Het Bataljon Artillerie zal de komende jaren sterk groeien in haar garnizoensgemeente Brasschaat en is hiervoor op zoek naar collega’s voor verschillende militaire en burgerfuncties.

Jongeren uit de regio zijn hiervoor erg belangrijk en Bataljon Artillerie steunt dan ook erg graag deze jongeren via het goede doel Tejo.

Vroeger heette deze eenheid het 2de Regiment Veldartillerie. Na een reorganisatie bij Defensie in 2010 kreeg de nieuwe eenheid de benaming Bataljon Artillerie.

Het bataljon beschikt over twee legerbasissen. Een in Brasschaat en een in Lombardsijde.

Het Bataljon Artillerie organiseert jaarlijks tal van activiteiten zoals een jeugdsportdag voor zestien- tot twintigjarigen en het beheer van het Gunfire museum.

Een bezoek aan dit museum is een echte tip voor een uitje met het gezin. Je dient hiervoor wel een afspraak te maken. De organisatie van de vierdaagse van de Ijzer is mede in handen van het Bataljon.

Tejo biedt in Vlaanderen laagdrempelige, therapeutische hulpverlening aan jongeren tussen tien en twintig jaar, kortdurend, onmiddellijk, anoniem, en gratis. De dienstverlening gebeurt door professionele therapeuten op vrijwillige basis.

Ze werken allemaal kortdurend vanuit hun eigen therapeutische denkkader. De therapie heeft als hoofddoelstelling de jongeren te deblokkeren en hen opnieuw in hun kracht te zetten.

Op die manier komt Tejo preventief tegemoet aan dringende hulpvragen zodat de probleemsituatie niet verder escaleert en de jongeren in een vroeg stadium geholpen worden.

Tejo biedt jongeren een ‘pedagogische plek’ waar er in alle rust naar hen geluisterd wordt. Tejo draagt hiermee bij tot het oplossen van de lange wachtlijsten die er heersen in de gezondheidszorg voor jongeren.

Bovendien wil het Tejo-project bijdragen tot de sociale beweging. Ze rekenen daarvoor op de solidariteit en inzet van de hele samenleving, om mee de verantwoordelijkheid te dragen voor het persoonlijk welzijn van alle jongeren, zodat ze de nodige groeikansen krijgen om mooi volwassen te worden.

Tejo Brasschaat ligt in het centrum van de gemeente (Bredabaan 407). Je kan er terecht op maandag en dinsdag van 16 tot 20 uur, ook tijdens de schoolvakanties. Tejo steunen  kan hier  (EM / Foto Tejo)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten