• 18/07/2024

Basisschool Sint-Montfort in Kontich-Kazerne gaat vergroenen door tegels te wippen

KONTICH-KAZERNE – In het kader van het vergroeningsproject ‘Groene Oases’, mocht basisschool Sint-Montfort uit Kontich-Kazerne vanmiddag hoog bezoek ontvangen. Immers Luk Lemmens (N-VA), eerste gedeputeerde van de provincie Antwerpen, kwam goed nieuws brengen.

Enkele leerkrachten brachten een ludieke sketch waarin de noodzaak van een groenere speelplaats werd toegelicht.

Eén van de acteurs meende de job van haar leven gevonden te hebben en riep zichzelf uit tot burgemeester. Volgens haar moest ze dan alleen nog lintjes knippen en cavaatjes drinken. Helaas leidde de slechte toestand van de speelplaats in de lokale school tot een bijna ongeval, waardoor verbetering van de situatie zich opdrong. De leerlingen brachten hun plannen ter verbetering en vergroening aan. De imaginaire Mevrouw de Burgemeester Derycke moest toegeven dat burgemeester zijn wel heel wat meer verantwoordelijkheden met zich meebracht. Om de plannen te kunnen verwezenlijken moest ervaren hulp ingeroepen worden. Zo werden zowel de echte burgemeester van Kontich, Bart Seldeslachts (N-VA), alsook gedeputeerde Luk Lemmens in de sketch betrokken.

In samenwerking met vele sterke handen en professionele inbreng van enkele ouders zal de speelplaats omgetoverd worden tot een Groene Oase. Basisschool Sint-Montfort ontving van Luk Lemmens een cheque van 25 000 euro als steun voor de ontharding van minstens twintig procent van haar speelplaats.

De leerlingen brachten een aan de gelegenheid aangepast lied waarvan de tekst zeer duidelijk was en een noodzakelijke mentaliteitsverandering kracht bijzette.

Tenslotte werden de eerste tegels alvast gewipt. Nu kan het echte aanpassingswerk beginnen.

Het gehele project zal bijgestaan worden door Regionaal Landschap Rivierenland.

 

Ivo VAN DE KORPUT

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten