• 24/05/2024

Basisschool ‘Het Spoor’ uit Lier vergroent zijn speelterrein

LIER – De Lierse basisschool ‘Het Spoor’ engageerde zich om hun speel- en recreatieveld, dat naast de verharde speelplaats ligt, te vergroenen. De provincie Antwerpen voorziet de financiële middelen en Regionaal Landschap Rivierenland geeft ondersteuning bij de aanleg, dit in het kader van het project ‘Groene Oases’.

Woensdag 7 februari trapten de leerlingen van het zesde leerjaar van de basisschool hun project af en werd gestart met de aanplantingen. Directeur Pol Van Houtven bedankte alle aanwezigen voor de hulp. Gedeputeerde van de Provincie Antwerpen Jan De Haes (N-VA – Milieu en Natuurbeleid) gaf het goede voorbeeld en stak bij deze feestelijke start van het project meer dan een handje toe. Samen met de burgemeester van de stad Lier, Rik Verwaest (N-VA) en schepenen Bert Wollants (N-VA – openbare ruimte – duurzaam beleid) en Thierry Suetens (Open Vld – omgeving, milieu, natuur en landbouw), hielp hij de leerlingen bij het planten van de nieuwe haag en de extra bomen op het speelterrein. Het bleef dus niet bij de symbolische eerste spadesteek.

 

In hun boodschap aan de jeugd verwezen de sprekers naar de noodzaak van meer groen en beklemtoonden: bomen zijn sterk, geven vrucht, zuurstof en ook nog schaduw. Het is dus niet vreemd dat bomen worden geassocieerd met leven. De bomen die vandaag werden geplant, zijn nog klein, maar zullen de volgende jaren in de lente en zomer zorgen voor rust en schaduw tijdens de speeltijden. Een boom plant je immers niet voor jezelf, maar voor de volgende generaties.

De stad Lier deelt jaarlijks één boom per inwoner uit, die op Liers grondgebied geplant kan worden. Enkele ouders doneerden hun boom aan de school voor dit project. 

Basisschool Het Spoor, die in dicht bebouwd woongebied ligt, kan gelukkig gebruik maken van dit naastliggend speelveld. Deze oppervlakte die als ‘bouwgrond’ is ingetekend en in privébezit is, mag door de school worden gebruikt. Het onderhoud ervan is de verantwoordelijkheid van de school.

Nu, met de nieuwe aanplantingen en de speelheuvel, wordt het terrein een welgekomen nog ‘Groenere Oase’ in de stad.

Ivo VAN DE KORPUT

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten