• 27/05/2024

Luc De Haes met het vergroeningsteam

Basisschool De Zandloper in Nijlen wipt eerste tegels van nieuwe groene speelplaats

NIJLEN – Vrije Basisschool De Zandloper vergroent binnenkort meer dan 150 vierkante meter speelplaats. Gedeputeerde Jan De Haes en directeur Roel Thys wipten op 27 oktober samen de eerste symbolische tegels en verklaarden het vergroeningstraject voor geopend. De ontharding kadert in het project ‘Groene Oases’ van provincie Antwerpen. Tijdens dit traject voorziet de provincie financiële en praktische ondersteuning voor scholen die hun speelplaats vergroenen. De 160 aanwezige leerlingen van de school woonden de festiviteiten bij.

Gedeputeerde Jan De Haes verklaarde zo dit vergroeningstraject als geopend: “Door les te krijgen in en over de natuur, leren we de volgende generaties hoe belangrijk natuur, biodiversiteit en klimaat zijn. Het is dan ook fijn om te zien hoe de school zich inzet, samen met het Regionaal Landschap Rivierenland en MOS Antwerpen.”

Naast een paar bomen en enkele struiken is de speelplaats van Basisschool De Zandloper overwegend verhard. Maar daar verandert binnenkort wat aan. Vanaf voorjaar 2024 begint de school met de vergroening van meer dan 150 vierkante meter speelplaats. Een buitenklas, bomen en struiken en enkele duurzame speelelementen voor klein en groot, horen bij de mogelijke invulling van deze Groene Oase.

Voor deze ontharding kan de school onder meer rekenen op een subsidie van €15.000 van provincie Antwerpen. Onder de noemer ‘Groene Oases’ voorziet de provincie financiële steun én praktische begeleiding bij de invulling van deze groene ruimte. Ook de ouderraad deed een duit in het zakje. Enkele lucratieve acties, waaronder een wafeltjesverkoop, brachten €7000 op die integraal naar de vergroening van de speelplaats gaat.

Tom Covens van Mooimakers had ook nog een verrassing bij, een cheque van €900. De Zandloper was de eerste school in Nijlen om mee te doen met het zwerfvuilproject in Nijlen.

Fotografie: Adrie de KOK

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten