• 27/05/2024

Basisschool De Klimboom uit Heultje gaat 600 vierkante meter speelplaats ontharden

WESTERLO – Vanmorgen wipten enkele leerlingen van basisschool De Klimboom uit Heultje, een dorp in de gemeente  Westerlo, de eerste tegels uit hun oude speelplaats.

Samen met gedeputeerde Mireille Colson (N-VA) staken de leerlingen de handen uit de mouwen.

De school in Westerlo maakt zich op voor de komst van een ‘Groene Oase’ op hun speelplaats.

Met dit initiatief voorziet provincie Antwerpen steun bij de ontharding en vergroening van speelplaatsen. Ook de gemeente Westerlo draagt bij.

Gemeentelijke Basisschool De Klimboom uit Heultje gaat meer dan 600 vierkante meter van haar speelplaats ontharden en vergroenen tegen november.

Onder meer een buitenklas, schaduwplekken en meer plantgroen pronken dan op de speelplaats.

De leerlingen van het vierde leerjaar trapten het vergroeningstraject af met het wippen van de eerste daltegels en een symbolisch muzikaal moment.

De Klimboom ziet de vergroening graag komen, en kijkt vooral uit naar meer rust op de speelplaats.

Voor de ontharding en vergroening doet de basisschool beroep op het project ‘Groene Oases’, een initiatief van provincie Antwerpen.

Colson: ‘De provincie voorziet financiële en praktische steun voor de ontharding en vergroening van speelplaatsen.’

‘De Antwerpse Regionale Landschappen voorzien daarbij de praktische ondersteuning, zoals plantkundig en projectmatig advies.’

‘Het project Groene Oases ontpopte zich tot een waar succesverhaal. Meer dan 200 scholen schreven zich al in en vergroenen binnenkort hun speelplaats.’

Voor de Middelgrote Groene Oase ontvangt De Klimboom Heultje 10 000 euro van de provincie.

Ook gemeente Westerlo draagt haar steentje bij. Clyde Tai-Apin (CD&V), schepen voor milieu: ‘De voordelen van een ontharde, vergroende, speelplaats staan buiten kijf.’

‘We steunen dit project dan ook graag vanuit de gemeente. Zo zetten we in op meer groen, meer rust en meer ontspannen leerlingen op de gemeenteschool.’ (EM / Foto’ Provincie Antwerpen)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten