• 23/04/2024

Bart Kaëll in Kapellen, Expo Art by Nans vanaf zaterdag in Expog ’t oud gemeentehuis

KAPELLEN – Naar aanleiding van het Feest van de Vlaamse Gemeenschap op 11 juli is er ook in Kapellen de komende dagen één en ander te beleven.

Morgen, donderdag 6 juli, worden tijdens de wekelijkse markt op het Marktplein twee fietsen verloot: eentje gesponsord door de marktkramers, de tweede door de gemeente. Vanaf 8.30 uur krijg je een tombolabiljet bij elke aankoop op de markt. De fietsen worden om 10.30 en 11.30 uur verloot onder alle aanwezige deelnemers. Op zondag 9 juli is er een Guldensporenmisviering in samenwerking met Davidsfonds. De viering vindt plaats in de Sint-Jacobuskerk om 11 uur, met muzikale opluistering door het Heilig Hartkoor van Ekeren-Donk onder leiding van Lieven Gonnissen en organist Jean De Clippeleir, met aansluitend receptie.

Kapellen vertelt is terug van weggeweest, voor het eerst in zaal LUX op het Marktplein op dinsdag 11 juli om 19.30 uur. Het concept blijft hetzelfde: elf Kapellenaren brengen elf verhalen (van telkens zeven minuten) over Kapellen. Die vertelsels zijn straf, om te lachen, historisch, spannend, verrassend, onverwacht,… Lissa Lewis zorgt dit jaar voor een streepje muziek. Vooraf inschrijven is niet nodig. De toegang is gratis, inclusief een portie frietjes na de voorstelling. Eén en ander doorspoelen kan met een biertje aan democratische prijzen. De parkconcerten op donderdagavond in juli en augustus zijn een traditie waar Bart Kaëll graag deel van uitmaakt. Hij treedt op op 13 juli. Info: www.kroonkurk-festival.be/programma.

Na het succes van vorig jaar in Kasteel Withof in Brasschaat zal op zaterdag 8 juli de tweede solotentoonstelling ‘The Art of Feeling’ van Art By Nans van start gaan in ‘Expog ’t oud gemeentehuis’ in Kapellen.

Art by Nans is het alter ego van kunstenares Nans Luijks, geboren en getogen in Essen. Deze tentoonstelling omvat een reeks vernieuwende schilderijen in de kunstvormen Mixed Media, Portretten, Art in a Bottle en decoartiestukken. De tentoonstelling is vrij toegankelijk en loopt van tot met zondag 23 juli.

Met ‘The Art of Feeling’ brengt Nans een kunsttentoonstelling waar emoties de gouden draad vormen doorheen de creaties. Het is als een leerschool van het leven, een constante dynamiek die emotie vangt in hedendaagse kunst onder de vormen Mixed Media, in Portretten en in Art in a Bottle. Nans Luijks heeft een artistieke opleiding genoten in de grafische beeldende kunsten. Aanvankelijk startte ze met portretteren. Van daaruit evolueerde ze naar haar geheel eigen stijl. Rond 2010 ging ze terug aan de slag met
verf en doek, en sinds 2019 leeft ze zich uit in vernieuwende hedendaagse creaties met warme aardkleurige tinten. Extra gevoel brengt ze aan met relief. Zo kwam ze tot meer en meer creaties in Mixed Media. Haar kunst is zodanig geëvolueerd dat ‘Kunst op aanvraag’ tot de mogelijkheden hoort.

Het concept Mixed Media is ontstaan uit de drang naar expressie van diepere emotie. Bij Mixed Media worden meerdere materialen en technieken samen gebruikt, verf en doek krijgen een diepere expressie door toevoeging van relief. Het resultaat vormt geen collage maar veeleer een schilderkunstige techniek met acrylverf. Luijks: ‘Elk schilderij heeft een apart verhaal, een interpretatie als u zich erin verdiept. Extra gevoel breng ik aan met
relief, in diepte. Mijn Mixed Media-beleving gaat van vloeiende kringen naar woeste samenstellingen, omringd door zachte natuurtinten. Ieder gevoel wordt gerespecteerd, men ziet de mens, de mens in zijn onvolmaakt streven naar perfectie.’

Je kan de tentoonstelling elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag bezoeken van 11 tot 18 uur in EXPOG ’t Oud Gemeentehuis, Antwerpsesteenweg 2. Je kan parkeren aan de watertoren. (EM / Foto ArtbyNans)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten