• 12/07/2024

Baloise Antwerp 10 Miles begroette vandaag 37 000 deelnemers

ANTWERPEN – De Baloise Antwerp 10 Miles is al 37 jaar het grootste loopfeest van het land. De dag startte vanochtend met de Kids Mile en de Baloise Antwerp Short Run. Nadien gaf Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) dan op de Gloriantlaan op Linkeroever het startschot voor de eerste van vier startwaves van de Baloise Antwerp 10 Miles. Met 31 000 lopers op de zestien kilometer en 37 500 in totaal is deze editie de succesvolste ooit.

Na drie kilometer op Linkeroever doken de deelnemers de Kennedytunnel in. Aan de andere kant van de Schelde liep het traject onder meer langs het Justitiepaleis, de Scheldekaaien, de Grote Markt en het MAS. Ter hoogte van kilometerpaal dertien doken de deelnemers opnieuw onder de Schelde, dit keer via de Waaslandtunnel.

Aangekomen op Linkeroever was het nog een tocht van twee kilometer tot de finish op de Gloriantlaan, waar supporters vanop de tribunes hun favoriete lopers konden toejuichen. De start in waves zorgde opnieuw voor een optimale spreiding van het deelnemersveld en dus optimaal loopcomfort op het zestien kilometer lange parcours.

Bij de toplopers stond er voor het derde jaar op rij geen maat op Michael Somers. Hij ging er na één-derde wedstrijd alleen vandoor en finishte na 47’50”. Daarmee was Somers een dikke halve minuut sneller dan Vincent Bierinckx (48’22”). Pieter-Jan Hannes pakte nog net de derde plaats (48’57”).

Bij de vrouwen was Hanne Vandenbussche veruit de sterkste. Zij liep de zestien kilometer in 56’11”. Net geen twee minuten later finishte Hanne De Vet als tweede (58’07”), Imana Truyers vervolledigde het podium (59’42”).

De 10 Miles was de apotheose van een drukke loopdag in Antwerpen die zonder incidenten verlopen is. De 1 800 kinderen van Kids Mile (1,8 kilometer) en de 4 700 deelnemers aan de Baloise Antwerp Short Run (6,8 kilometer) konden nog op de zon rekenen.

Die Short Run ging helemaal rond het Galgenweel met een uitzicht op de Antwerpse skyline. De race werd gewonnen door Reda Aouragh bij de mannen (21’29”) en Nele Van Sanden bij de vrouwen (26’49”).

Meer dan 150 medewerkers van Politiezone Antwerpen kregen bijstand van de Federale wegpolitie, de Federale luchtsteun en Politiezone Zwijndrecht.

Ruim 100 hulpverleners met negen ziekenwagens en twee MUG’s van Rode Kruis Vlaanderen stonden paraat. Ze verzekerden de verkeersafwikkeling en hulpverlening aan de lopers.

Ook Brandweer Zone Antwerpen was aanwezig op verschillende plaatsen langs het parcours. Er waren bovendien ongeveer 300 seingevers en meer dan 1 200 medewerkers van de organisatie, vooral vrijwilligers, in de weer. Verschillende stadsdiensten zorgden ervoor dat na afloop van de wedstrijd de straten netjes achterbleven.

Kennedy-, Waasland- en Bolivartunnel werden tijdelijk afgesloten. De binnenstad was autoluw gemaakt. Door een goede samenwerking tussen verkeerspolitie en De Lijn ondervond het openbaar vervoer minimale hinder. De Baloise Antwerp 10 Miles is een organisatie van Golazo sports, in samenwerking met Sporting A. Info: www.baloiseantwerp10miles.be/nl/. (EM / Foto Golazo)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten