• 17/07/2024

Balen, Dessel, Mol en Retie zetten gezondheid van het kind deze week in de kijker

MOL –Vanaf wanneer poets je de tanden van je kind? Wanneer moet je voor het eerst naar de tandarts? Hoe zit het met gezonde voeding? In samenwerking met eerstelijnszone Baldemore vertelt Huis van het Kind regio Mol je er deze week alles over. Volg hen op Facebook en Instagram. Neem samen met je kind deel aan de leuke uitdaging, post je foto’s en win deze week een cadeau voor (groot)ouders.

Gezond eten, tanden poetsen, regelmatig op controle gaan bij de tandarts,… Ook bij jonge kinderen is dit belangrijk voor een gezond gebit en een gezond lichaam. Tot vrijdag geeft Huis van het Kind talrijke tips op sociale media. Bovendien krijg je belangrijke informatie mee rond het gezond houden van je gebit en je lichaam. Je vindt Huis van het Kind op facebook via @huisvanhetkindregiomol  en op Instagram via @huis_vh_kind_baldemore. Via www.huisvanhetkindregiomol.be/rechten-voordelen  vind je een volledig overzicht van de rechten en voordelen waar je beroep op kan doen in het kader van gezondheid.

Op woensdag 19 mei kan je deelnemen aan een online vorming rond gamegedrag en sociale mediagebruik bij pubers. Experte Aletta Smits vertelt met veel enthousiasme en humor over het onderwerp. De sessie ‘Pubers achter hun schermen’ is gratis en start om 19u30. Inschrijven doe je tot de dag zelf via huisvanhetkind@gemeentemol.be. De vorming past in een groter aanbod van Huis van het Kind Baldemore. In april, mei en juni staan er allerlei sessies gepland die aansluiten bij elke leeftijd van jouw kind(eren). Benieuwd? Kijk op www.huisvanhetkindregiomol.be/events voor het volledige overzicht.

Dienst samenlevingsopbouw in Mol zoekt vrijwilligers voor het project babbelkousje. Je helpt jonge kinderen Nederlands leren. Heb je nog wat vrije tijd? Wil jij je éénmaal per week vrijmaken? Stel je dan kandidaat en werk mee aan de toekomst van deze kinderen. Neem contact op met dienst samenlevingsopbouw op het nummer 014 33 16 22 of via samenlevingsopbouw@gemeentemol.be.

Het project Babbelkousje helpt jonge kinderen om Nederlands te leren. Spelenderwijs gaan vrijwilligers met kinderen aan de slag om hen meer vertrouwd te maken met de Nederlandse taal. Corona liet zijn sporen na in de scholen. Vooral voor taal liepen veel leerlingen een achterstand op. Zeker kinderen met een andere thuistaal: zij hoorden weinig Nederlands. Daarom wil de gemeente de komende maanden zich nog extra inzetten om die taalvertraging weg te werken. Babbelkousje aan huis is een individueel traject met een leerling uit de derde kleuterklas, eerste leerjaar of een anderstalige nieuwkomer (van de derde kleuterklas tot zesde leerjaar). Samen met het kind oefen je spelenderwijs Nederlands. Dat doe je door spelletjes te spelen, boekjes (voor) te lezen, samen te wandelen,… Je werkt één uur per week bij het gezin aan huis (moment zelf af te stemmen met het gezin). Je krijgt vanuit de dienst samenlevingsopbouw, de bibliotheek en de basisschool voldoende ondersteuning om deze boeiende uitdaging aan te gaan. Er staan nog 26 kinderen op de wachtlijst voor Babbelkousje. Deze kinderen wonen voornamelijk in Achterbos, Centrum, Donk en Ginderbuiten en zitten in de derde kleuterklas of het eerste leerjaar. (EM / Foto Gemeente Mol)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten