• 12/07/2024

Baldemore prikt tijdens vakantie, Tiendenstraat mooiste kerststraat van Mol

MOL – Deze week nodigde ELZ Baldemore (Balen Dessel Mol Retie) 12 000 inwoners uit voor een extra vaccin, met een vaccinatiemoment tussen donderdag 6 en dinsdag 18 januari. De komende weken nodigt men nog 8 000 inwoners uit bij wie de tussentermijn met de vorige vaccinatie op dit moment onvoldoende groot is.

Het vaccinatiecentrum levert alle mogelijke inspanningen om de extra prikken zo snel mogelijk te plaatsen. Schikt de datum je niet? Afhankelijk van de beschikbaarheid van tijdsloten kan je zelf online je prikmoment vervroegen of verlaten. Vervroegen kan voor de recent verstuurde uitnodigingen tot ten vroegste woensdag 29 december. Is er geen ander tijdslot beschikbaar? Controleer regelmatig de online agenda. Er vinden voortdurend verschuivingen plaats, waardoor er regelmatig tijdsloten vrijkomen. Let er altijd op dat je de tussenperiode met je laatste prik respecteert. Voor Moderna, Pfizer en AstraZeneca is dit vier  maanden, voor Johnson & Johnson is dit twee maanden.

Via https://www.ehealth.fgov.be  kan je online checken of voor jou al een prikmoment is gereserveerd.  Is er geen prikmoment gereserveerd maar voldoe je wél aan de tussentermijn? Registreer je dan zo snel mogelijk op www.vaxlist.be. Ook in de kerstvakantie wordt er volop gevaccineerd, waarbij men van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat drie vaccinatielijnen inzet. Op dit moment heeft bijna 80 procent van de 65-plussers binnen Baldemore een boosterprik gehad. Op een totaal inwonersaantal van 81 115 zit men voor de extra prikken op 30,22 procent. De cijfers van Baldemore vertonen telkens twee dagen vertraging op de Vlaamse vaccinatieteller, aangezien men met specifieke software binnen het vaccinatiecentrum werkt. De dagelijkse vaccinatiecijfers worden in bulk doorgestuurd. Vergelijkingen op dagbasis met andere zones zijn dan ook niet correct. Het vaccinatiecentrum bereidt zich volgens de richtlijnen van de hogere overheid logistiek voor op het vaccineren van vijf- tot elfjarigen. Vanuit eerstelijnszone Baldemore houdt men zich aan de publieke aanbevelingen die vzw Bataljong over dit uiterst gevoelig thema verspreidt: https://bataljong.be/vaccinatie-5-tot-11-jarigen.

De Tiendenstraat (zie foto) wint dit jaar de wedstrijd van ‘Mooiste kerststraat’ in Mol. De straat ontvangt als prijs een Mols Kadoke van 500 euro. Dit bedrag kunnen de bewoners samen besteden bij de lokale handelaars. Bovendien krijgt de straat een straatnaambord om één jaar lang duidelijk te maken waar in Mol de mooiste kerststraat ligt. Huisnummer 3 is de individuele winnaar. 42 straten namen deel aan deze tweede editie. Meer dan 3 000 inwoners brachten een stem uit voor hun favoriete straat. De wedstrijd verliep bijzonder spannend. De stemmen van het publiek en de jury telden elk voor de helft om het eindresultaat te behalen. De top drie van dit jaar: Tiendenstraat (336 stemmen), Zwanenhof (294 stemmen) en Wijk Buitenheide, Ericastraat en Kanaalstraat (158 stemmen). Meer dan 400 inwoners versierden binnen de deelnemende straten hun huizen.

Tijdens de kerstvakantie had zwembad Vita Den Uyt heel wat activiteiten in petto. Door de nieuwe coronamaatregelen past het zwembad de werking aan. Enkel de turbozwemlessen van maandag 3 tot  vrijdag 7 januari 2022 gaan door. De kerstzoektocht, het springkussen en de kerstdisco worden geannuleerd. Ook de glijbaan en de tribune blijven voorlopig gesloten. Uiteraard blijven zwemmers welkom tijdens de openingsuren. (EM / Foto Gemeente Mol)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten