• 14/06/2024

Baldemore: 93% +18-jarigen gevaccineerd, alternatief voor Pukkelpop in Mol

MOL – De vaccinatiegraad in eerstelijnszone Baldemore blijft stijgen. Bij de +18-jarigen bereikte men een vaccinatiegraad van 93,16 procent, bij de 10-17-jarigen 57,83 procent. Binnen deze laatste leeftijdscategorie komen wekelijks extra tieners in aanmerking vanaf het moment dat ze twaalf jaar worden. Miste jij een vaccin of weigerde je? Dan krijg je alsnog een kans. Bevestig je ‘tweedekans’-uitnodiging of registreer op www.vaxlist.be. .Als men de 10-12 jarigen niet mee rekent (zij worden niet gevaccineerd), bereikt men  een vaccinatiegraad van naar schatting 80 procent.

Baldemore nodigde vorige week een tiental inwoners uit die afgelopen week twaalf jaar werden. Daarnaast verstuurde men 1 200 ‘tweedekans’-uitnodigingen voor een eerste prik met Pfizer op maandag 23 en woensdag 25 augustus, met een tweede prik op woensdag 15 september. In de tweede helft van augustus verstuurt men geen uitnodigingen naar kinderen die twaalf jaar werden omdat het aantal te klein is om een volledige vaccinatiedag in te plannen. Op maandag 6 september organiseert men een laatste prikmoment met het Astra Zeneca-vaccin. Na deze datum worden alle restvaccins teruggestuurd naar het Agentschap Zorg en Gezondheid om opnieuw herverdeeld te worden. Vaccinatiecentrum Baldemore blijft gewoon draaien op het ritme dat nodig is voor het verdere verloop van de vaccinatiecampagne.

Op woensdag 18 augustus kan je in groep vijf kilometer wandelen ten voordele van de kinderrefter in Santo Tomás. De deelnemers vertrekken om 19 uur aan zaal Spellenburg in Heidehuizen, Hazenstraat 5 Mol. Deelnemen kost anderhalve euro of 4,5 euro per gezin. Achteraf kan je napraten bij een drankje en wat lekkers op het coronaproof terras.

Hilde Valgaeren (N-VA), schepen voor ontwikkelingssamenwerking: ‘De comedor infantil, wat kinderrefter in het Spaans betekent, is een sociaal project ten voordele van de minst bedeelde kinderen en hun families in onze zusterstad Santo Tomás in Nicaragua. De kinderrefter voorziet dagelijks een gratis maaltijd, medische bijstand en integrale vorming.’ De zomerwandelingen voor de kinderrefter in Santo Tomás worden georganiseerd door het Nicaraguacomité in samenwerking met de plaatselijke vrouwenverenigingen. Op woensdag 25 augustus wandelen ze in Gompel.

Jeugdhuis Tydeeh organiseert op vrijdag 20 en zaterdag 21 augustus een leuk alternatief voor wie niet naar Pukkelpop gaat… Puistenpits 2021. Smeer je stembanden en dansbenen alvast in voor de Puistenpits karaoke-avond op vrijdag 20 augustus. Is zingen niet jouw ding? Schrijf dan jezelf en maximum één extra teamgenoot in voor het Puistenpits beerpongtornooi via www.beerpong.tydeeh.be. Misschien gaan jullie wel aan de haal met de beerpongbeker. Beide activiteiten vinden plaats om 20 uur in jeugdhuis Tydeeh aan de Rivierstraat 8.

Wil jij graag meehelpen aan de beste Pukkelpopafspeellijst? Geef dan jouw top drie met  beste optredens tijdens Pukkelpop door aan Bas Tydeeh op Facebook. Jeugdhuis Tydeeh zorgt dan voor een Pukkelpopafspeellijst van formaat. Heb je bovendien nog festivalbandjes van Pukkelpop van voorgaande jaren? Op vertoon van een bandje krijg je een gratis pintje of frisdrank. Redenen genoeg dus om samen met je vrienden af te zakken naar Puistenpits. (EM / Foto Gemeente Mol)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten